Victor Negrescu: „Un buget european mai ambițios și integrarea rapidă a României în Schengen“

negrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu, raportor alternativ din partea Grupului S&D pe bugetul european pentru anul 2022, a cerut în plenul Parlamentului European mai multă ambiție din partea Comisiei Europene și statelor membre privind implementarea programelor europene, solicitând, printre altele, autorităților europene, ca România să fie primită rapid în spațiul Schengen.

Bugetul european pentru anul viitor este un moment-cheie pentru implementarea cadrului financiar multianual și a planului de redresare. De aceea, Grupul S&D din Parlamentul European a cerut mai multă ambiție din partea Comisiei Europene și a statelor membre în implementarea multiplelor programe și inițiative destinate gestionării pandemiei și pregătirii în fața provocărilor viitoare legate de transformarea digitală și de mediu. Mai multe investiții în sănătate, educație și infrastructura socială, prioritizarea cercetării și inovării, sprijinirea start-up-urilor și IMM-urilor, ajutorul pentru grupurile vulnerabile și promovarea egalității de gen trebuie să fie parte integrantă a ceea ce ne propunem pentru viitorul Europei. Cerem un buget european centrat pe interesele cetățenilor, care aduce plusvaloare în toată Europa”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Eurodeputatul a făcut referire la România în intervenția sa din plenul legislativului european, atrăgând atenția asupra nevoii ca țara noastră să fie sprijinită în vederea creșterii absorbției fondurilor europene. Acesta a solicitat integrarea rapidă a României în spațiul Schengen, reușind, în acest sens, să obțină sprijinul colegilor europarlamentari pentru amendamentul său la raport.

Trebuie să adresăm toate provocările la nivel local și global. Astfel, sunt mulțumit de sprijinul acordat amendamentului nostru prin care cerem integrarea României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen. Toți cetățenii trebuie să fie beneficiarii cadrului financiar multianual și planului de redresare. De aceea, Uniunea Europeană trebuie să depună eforturi pentru un răspuns mai puternic și eficient la criză, asigurându-se că toate statele membre vor avea capacitatea de a face anul 2022 un an al absorbției complete. Coeziunea este cheia! Nu putem repeta greșelile făcute la începutul cadrului financiar multianual anterior. Trebuie să creștem transparența și să reducem birocrația legată de fondurile europene. Din păcate, anumite guverne, precum cel din țara mea, România, sunt incapabile să dezvolte un răspuns potrivit la criză folosind fonduri europene și aici trebuie să intervenim”, a adăugat raportorul alternativ, eurodeputatul Victor Negrescu.
Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei