900 locuri de muncă disponibile în domeniul agricol în Spania, anunță AJOFM Caraș-Severin

capsuni

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraș-Severin anunță persoanele interesate să lucreze în străinătate că, prin intermediul Rețelei EURES România, sunt oferite în Spania un număr de 900 de locuri de muncă în agricultură, la recoltarea fructelor: căpșuni, zmeură, mure și afine.

Conform reprezentanților AJOFM, muncitorii vor lucra 6 ore și 30 minute/zi, cu pauză de masă de o jumătate de oră. Sunt solicitate persoane cu experiență în agricultură și capabile să recolteze căpșuni, zmeură, mure și afine la temperaturi ridicate de primăvară, din sere.

Nu se solicită cunoașterea vreunei limbi străine, iar salariul oferit este de  44,99 euro/zi, din care se scad asigurări de sănătate și TVA (net 41,29 euro/zi). La finalul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 euro cenți/zi persoanelor noi și 0,80 euro cenți/zi persoanelor care au mai lucrat la această firmă. Orele suplimentare se plătesc cu 7,47 euro brut/oră.

Cazarea este oferită gratuit de către companie, pentru utilități (electricitate, apă, gunoi și butelie) se plătesc 1,73 euro/zi din net. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este plătită de muncitor.

Angajarea se face cu contract temporar de 3 luni, 6 luni sau 9 luni, cu perioadă de probă de 15 zile”, se arată în comunicatul de presă transmis de AJOPFM.

Persoanele cu domiciliul în județul Caras-Severin, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: consimțământ tip (se completează la sediul Agenției), copie act identitate, declarația pe propria răspundere privind starea de sănătate a solicitantului, CV, NIE (numărul de securitate socială din Spania – acolo unde este cazul).

Persoanele selectate vor fi contactate de angajator. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este data de 15 aprilie 2021.

Informații suplimentare pot fi obținute la telefon 0255/212160.

foto: stiriagricole.ro

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei