Veniră, jucară şi ne bătură! Finalul sezonului regular ne găseşte pe loc retrogradabil

 

csm

Ultima etapă a sezonului regular, cea cu nr. 21, a adus pe gazonul stadionului reşiţean echipa aflată pe primul loc, U Craiova 1948. Oltenii veneau cu gândul de a tranşa în favoarea lor cele trei puncte, pentru a nu rămâne la „mâna” rezultatelor în privinţa asigurării primului loc înainte de play-off. Reşiţenii, sub bagheta lui Călin CHEREGI, după plecarea antrenorului Alin MINTEUAN, au sperat la obţinerea unui rezultat pozitiv care să le refacă moralul în abordarea următoarelor şase meciuri din play-out.

3
Meciul a început sub semnul echilibrului, rossonerii reuşind să blocheze atacurile oaspeţilor, dar şi să plece curajoşi spre poarta craioveană. Primul şut spre poarta al oaspeţilor a venit în minutul 17, prin Laurenţiu BREŞNENI, de la aproximativ 25 m. Echilibrul s-a rupt în minutul 19 când, după un fault comis de un apărător reşiţean, undeva la aproximativ 20 m, lateral stânga, în apropierea liniei de margine, lovitura liberă este executată de Călin CRISTEA în mijlocul careului mare, de unde AndreaCOMPAGNO a trimis mingea cu capul în plasa porţii lui Alberto COBREA. Practic, prima minge trimisă spre spaţiul porţii noastre.

2

Rossonerii reacţionează, iar în minutul 27 şutul trimis de Laurenţiu BUŞ din lovitură liberă, de la 18 m, lateral stânga, lângă colţul careului mare, este respins greu, de sub transversală, de către goalkeeper-ul oltean. La faza imediat următoare, mingea trimisă de Cristian DANCI în faţa porţii este reluată de către Alexandru SĂLCIANU, care trimite din trei-patru metri pe lângă stâlpul din dreapta porţii oltene. În minutul 29 oaspeţii au rămas în zece, după eliminarea lui Alexandru BLIDAR, în urma primirii celui de-al doilea cartonaş galben. Reşiţenii nu au reuşit să speculeze şocul acuzat de craioveni după eliminarea jucătorului lor, reuşind totuşi să-şi creeze câteva oportunităţi de a marca golul egalizator.

4
În repriza a doua a continuat uşoara dominarea gazdelor dar fără a pune în pericol poarta oaspete, craiovenii mulţumindu-se să contraatace periculos, arătând că au reuşit să treacă peste eliminarea suferită în prima repriză. Aşa s-a întâmplat şi în minutul 56 când, după un corner executat, de pe partea stângă, de acelaşi Călin CRISTEA, mingea a fost reluată cu capul de către Robert RĂDUCANU, care a trimis din interiorul careului mic în colţul lung al porţii reşiţene. Două faze fixe au stabilit scorul final, ambele avându-l ca servant pe fostul jucător al Reşiţei, Călin CRISTEA. Trebuie precizat faptul că în ultimile şase etape, cele disputate după reluarea campionatului, echipa noastră nu a reuşit să acumuleze decât un singur punct, marcând două goluri şi primind 14.

5
Lotul echipei noastre: Alberto COBREA – Bogdan SZIJJ, Andrei DUMITRAŞ, Alexandru SĂLCIANU,Alexandru SIMA– Laurenţiu BREŞNENI, Cristian DANCI,Vlad CHERA –Laurenţiu BUŞ, Nini POPESCU,Eduards VISNAKOVS. Pe banca de rezerve au luat loc: Cristian ZIMMERMANN,Adrian ILIE,Lorenzo ACKA,Alexandru DULCA, Victor ASTAFEI, Emanuel DAT, Denis BRÎNZAN,Caius LUNGU şi Demetris CRISTODULO.

8
La finalul jocului, antrenorul reşiţean Călin CHEREGI a declarat: „Încă un insucces care agravează starea în care ne situăm. Sperăm să găsim cât mai repede soluții pentru a putea ieși din acest impas, care pe zi ce trece lasă tot mai multe urme asupra jucătorilor și a tuturor. Echipa s-a tăiat din punct de vedere psihic, deoarece din punct de vedere fizic zic eu că am stat bine. Am avut momente în care ne-am bătut de la egal la egal cu ei. Craiova este o formație cu jucători valoroși, care are obiectiv promovarea.”

6

Săptămâna următoare debuteză play-out-ul. Echipele vor fi împărțite în două grupe a câte şapte echipe, în conformitate cu principiile stabilite în varianta aprobată de cluburile participante în sezonul 2020-2021 din Liga 2 în cadrul videoconferinţei cu reprezentanţii FRF desfăşurată înaintea şedinţei Comitetului Executiv din 18 august 2020 și aprobată în şedința Comitetului Executiv din 18 august 2020.

Astfel, echipele vor fi împărțite în cele două grupe, în conformitate cu local ocupat la finalul sezonului regular, după cum urmează:
• Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19, respectiv: Farul Constanţa, Metaloglobus Bucureşti, Universitatea Cluj, ACSF Recea, Ripensia Timişoara, CSM Slatina şiPandurii Tg. Jiu;
• Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20: Viitorul Pandurii Tg. Jiu (32 puncte), Petrolul Ploieşti (31 puncte), Gloria Buzău (26 puncte), Concordia Chiajna (24 puncte), Unirea Slobozia (19 puncte), CSM Reşiţa (19 puncte )şiAerostar Bacău (10 puncte).

7

În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menținerea în Liga 2. Procedura de stabilire a programului de disputare a play-out-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru opt echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți. În urne se vor introduce bile cu numere doar de la 1 la 7, prin eliminarea bilei cu numărul 8 fiind posibilă asigurarea unui număr de meciuri egale în deplasare şi acasă (câte trei din fiecare) pentru cele şapte participante în fiecare grupă. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

1

Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei