Va avea UCM Reșița un alt administrator special în locul lui Cosmin Ursoniu?

a16

Problemele UCM Reșița par să nu se mai termine, iar o posibilă preluare a societății, sau a unei părți a acesteia de către Hidroelectrica este și la această oră incertă. Aflată în insolvență de vreme bună de timp, uzina reșițeană încearcă să supraviețuiască problemelor pe care le are și la ora actuală.

Recent, acționarul majoritar al UCM Reșița a făcut propunerea de înlocuire a administratorului special Cosmin Ursoniu cu Aurel Băra, actualul director al societății Reșița RENK, cel care a preluat-o, în insolvență fiind, și a reușit să o aducă pe linia de plutire.

Despre această propunere Aurel Băra a declarat în exclusivitate pentru Reper24:

aaa

„Administratorul special, conform legislației, este numit de către acționar. Pe perioada de insolvență, societatea are o conducere duală; administratorul special este reprezentantul acționarului, iar administratorul judiciar este numit de către judecătorul sindic și el supraveghează și supervizează, se asigură ca activitatea se desfășoară normal în societatea respectivă“.

„Am acceptat această provocare care este extraordinar de mare, pentru că eu vin din UCMR, sunt UCMR-ist, cunosc UCMR-ul, iar acționarul majoritar mi-a solicitat acest lucru. Mai departe nu depinde de mine, nu pot să influențez eu lucrurile și nu știu când va fi luată o decizie finală“.

„Dacă va fi să merg în UCMR ca administrator special nu voi merge singur. Voi fi acolo cu echipa cu care am reușit să facem lucruri foarte bune în RENK și să scoatem societatea din insolvență. Nu am un orizont de timp asupra datei când se va întâmpla acest lucru. Există o cere trimisă de către acționar către administratorul judiciar de înlocuire a administratorilor speciali, dar aceasta trebuie pusă în aplicare. Când va fi acest lucru nu am de unde să știu și nici nu pot influența acest lucru“.

aa

Despre o eventuală preluare a societății sau a unei părți a societății reșițene  de către Hidroelectrica pentru a forma un mentenor, Aurel Băra a afirmat că nu poate fi decât benefică:

Orice acțiune făcută, care va avea ca finalitate salvarea într-o formă sau alta a fabricii reșițene este un lucru pozitiv și cred că toată suflarea orașului își dorește un viitor pentru UCMR. Așa cum stau lucrurile astăzi e foarte greu să se meargă înainte și atunci orice soluție care dă șanse continuității fabricii, este o soluție binevenită“.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. fost ucmr-ist

  Această societate care vrea să preia anumite secții din ucmr nu-l are cumva acționar majoritar pe Adrian Chebuțiu? Întreb și eu pentru un prieten? Același Adrian Chebutiu care a făcut praf UCMR-ul.

 2. Dorin

  Vedeți, aici lucrurile nu stau (chiar) bine. Da, conform Legii 85 privind procedura insolvenței, acționarul majoritar are acest drept. Însă, se scapă din vedere esențialul: UCMR Nu mai aparține acționarului majoritar, ci CREDITORILOR! Atât timp cât valoarea activelor este inferioară sumelor de plată către creditori, aceștia din urmă sunt cei care hotărăsc soarta uzinei. Tot ce trebuie să facă statul (creditorul majoritar) este să promoveze o lege a conversiei datoriilor în acțiuni, astfel încât va deveni acționarul majoritar. În acest mod se poate ridica și procedura insolvenței și se poate continua activitatea. Desigur că, în acest fel statul poate deveni proprietarul multor societăți insolvente sau falimentare, dar acesta este un risc care trebuie asumat. Fără curaj nu se poate face nimic!!!

 3. Julieta

  Cu mult curaj se poate curma suferinta UCMR.Daca liberalii nu au bani nici pentru copii,ce sa ne asteptam in cazul acesta.Vopsiti cotetele si faceti un muzeu.Aleluia!

 4. D

  Bine punctat ! Ce drept mai are “actionarul” care nu si-a respectat contractul de privatizare, ci doar a mai “muls” ce se putea ! A mai gasit o chichita : să vândă la Hidroelectrica o parte din UCM și să mai încaseze niște bani! Hoții la drumul mare…sa ia lecții de la alde Chebutiu și a” acționarii ” care or fi ei !

 5. Mihai

  Am încredere în bara ,este un profesionist cunoaște meserie nu poți sa- l minti.aVa face treaba și la UCMR.Nu trebuie să aibă milă față de foști șefi de departament(eu ii consider deja plecați).Are de unde alege(încă).

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei