Să facem Reșița mai atractivă pentru fiecare dintre noi, dar și pentru vizitatori! Concurs de film pentru promovarea municipiului

modelmic

 

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani sunt provocați la un  concurs de film pentru promovarea municipiului Reșița. Organizatorii competiției Reșița Urban Quest sunt Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caras-Severin, Centrul de Voluntariat Reșița și Primăria Reșița, care pun la bătaie și premii în bani.

După cum se observă, în orașul nostru se fac multe lucrări de modernizare și înfrumusețare prin eforturile autorităților, lucrări de care vom beneficia cu toții. Sunt însă lucruri pe care le putem face pentru Reșița, promovând locurile interesante, pline de povești și de istorie și să le readucem la viață, să le redăm strălucirea. Tinerii au idei prețioase și prin filmele lor am putea schimba și împrospăta imaginea Reșiței. Prin aceste filme cu Reșița investim energie pozitivă și încercăm să facem Reșița mai atractivă pentru fiecare dintre noi, dar și pentru vizitatori!

Stimulăm tinerii între 14 și 35 de ani să facă un exercițiu de analiză a orașului, să-și imagineze că sunt turiști, prima dată în oraș și vor să le transmiți cunoscuților, într-un film de maxim 5 minute, ce au descoperit în Reșița”, transmit organizatorii.

Concursul are trei etape:

 • Înscriere echipe de unu până la maximum trei membri,
 • Documentare timp de circa două săptămâni: realizare scenariu, filmare cadre din oraș și realizare interviuri cu persoanele recomandate de către organizatori. Imaginația voastră ar trebui să depășească orice limită!
 • Montare video. dacă acest domeniu le este mai necunoscut participanților, organizatorii acordă îndrumare.

Juriul este format din: Oana Giurgiu (producător de film, director executiv TIFF), Florin Șerban (regizor), Cosmin Savu (jurnalist, realizator  Pro Tv „România te iubesc”), Raluca Ion-Balogh (editor Republica) și Grațian Mihăilescu (fondator UrbanizeHub, antreprenor).

Premii oferite de organizatori:

 • Premiul I – 1000 lei
 • Premiul II – 700 lei
 • Premiul III – 400 lei
 • Mențiune – 200 lei 

Calendarul concursului:

 • 11 septembrie – 25 octombrie 2020: campania de promovare a concursului;
 • 1 – 25 octombrie 2020: înscrierea participanților la concurs, prima etapă, cea de documentare;
 • 25 octombrie – 8 noiembrie 2020: a doua etapă a concursului, cea de montaj video;
 • 8 – 12 noiembrie 2020: jurizarea;
 • 19 noiembrie 2020: proiecția filmelor și premierea participanților la Palatul Cultural Reșița.

Înscrierea la concurs se realizează prin completarea formularului de înscriere disponibil la următorul link: https://bit.ly/3cDtFKx

De menționat că materialele înscrise în concurs trebuie să respecte legea drepturilor de autor.

Participanții sunt unici responsabili asupra unor consecințe directe sau indirecte ce pot apărea ca urmare a participării cu materiale în acest concurs. Organizatorii au dreptul de a publica/utiliza materialele participante la concurs. Organizatorii concursului nu au nicio răspundere şi nu vor fi implicați în litigii legate de proprietatea materialelor înscrise de către participanți”, mai informează organizatorii.

Filmele vor fi apreciate în funcție de relevanță, originalitate, calitate artistică și tehnică. Diversitatea și inovația prezentării obiectivelor turistice vor fi punctate suplimentar.

urban_quest2020qr

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Caius

  “și realizare interviuri cu persoanele recomandate de către organizatori.” – asta da transparenta comunista :D

  1. Mari

   vor fi, desigur, si intrebari recomandate: Asa este ca sunteti cel mai grozav? Nu-i asa ca nimeni in afara de dvs nu putea face un astfel de lucru? Stiati ca nu mai este un alt tovaras mai bun ca dumneata? etc.

 2. Sceptic

  Pe d-nul Grațian Mihăilescu (fondator UrbanizeHub, antreprenor) îl veți regăsi în multe acțiuni care au ca finalitateridicarea în slavi (neinteresată) a actualulu primar.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei