USR este categoric: se exclude alianța cu PSD!

usr

Candidatul USR PLUS pentru un loc în Camera Deputaților, Miroslav Tașcu Stavre a comentat în direct la Reper24 scorul de aproape 16%, după rezultatele exitpoll-ul orei 19:00, obținut de partidul pe care îl reprezintă.

E un rezultat bun și rezultatul final se va vedea după numărarea tuturor voturilor și după ce voturile diasporei vor ajunge în România. Țin să vă amintesc că în urmă cu 4 ani eram totuși un partid nou, obțineam un scor de 9% și astăzi după 4 ani procentul partidului nostru, al alianței USR PLUS, putem spune că s-a dublat”, a declarat Miroslav Tașcu-Stavre.

Reprezentantul USR PLUS preconizează că după numărarea voturilor, inclusiv ale celor din diaspora, organizația politică pe care o reprezintă va obține un scor de 18%, aceste voturi venite de la românii de peste hotare fiind cele care vor stabili și partidul câștigător, PNL, cu o estimare de peste 30 de procente.

După estimarea mea și a colegilor mei vom avea un câștigător care va fi Partidul Național Liberal, cu peste 30%, probabil 32%, PSD-ul va rămâne undeva în marja 29-30%, noi undeva peste 18%, cel puțin acesta este clasamentul”, a mai declarat candidatul USR PLUS, Miroslav Tașcu Stavre.

Totodată, candidatul a afirmat că PMP se află în marja de eroare privind rezultatele alegerilor de astăzi, la fel și PRO România, care în opinia candidatului USR, riscă să nu facă pragul.

La rândul său, Andrei Plujar, candidatul USR-ului pentru Senat și liderul județean al partidului, a vorbit despre campania dificilă, cu multe restricții și greutăți, dar și-a exprimat și punctul de vedere față de rezultatele provizorii de la nivel național și așteaptă cu sufletul la gură rezultatele finale.

Formarea unui nou Guvern se decide la diferență de câteva voturi și totodată formarea unei majorități în Parlamentul României. Rămâne de văzut cine face pragul. Am văzut că sunt trei partide la limită: PMP, Pro România, AUR, o surpriză, care au preluat această nișă ultranaționalistă lăsată liberă de PRM, de PPDD, poate chiar de PNȚCD odată ce s-au aliat cu PSD.

Avem și o propunere de prim-ministru, considerăm că suntem îndreptățiți să o înaintăm. Vom vedea care vor fi negocierile la vârf, la centru, dar e prematur să ne pronunțăm în acest moment. Așteptăm rezultatele finale”, spune Plujar.

Andrei Plujar a mai precizat că există posibilitatea unei alianțe de dreapta și categoric nu va exista nicio negociere în acest sens cu PSD sau partidele derivate din această organizație de stânga.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Johann Nicolescu

    Voi USR-istii, sunteti anacronici si nu ati inteles nimic din ce s-a intamplat. Ati ramas blocati in filmul vostru si cea ce este mai grav este ca involuati.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei