Universitatea din Reșița pune la bătaie 460 de locuri bugetate, scutiri de taxe și burse pentru viitorii studenți

modelmic+editorial

Un număr de 460 de locuri bugetate și alte aproape 1.000 în regim cu taxă sunt scoase la concurs în acest an la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița.

 

Pentru noul an universitar 2017-2018 UEMR a pregătit facilități privind bursele studenților, mobilitățile ERASMUS+, precum şi scutiri de taxe şi burse de performanţă pentru elevii cu rezultate deosebite la concursuri şi olimpiade.

Pentru absolvenții de liceu oferta universității constă în douăsprezece specializări de licență, în trei facultăți: Facultatea de Inginerie şi Management, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Sociale.

Oferta educațională şi conţinutul diferitelor programe de studii din cadrul UEMR au fost adaptate pentru a oferi cunoştinţele şi a forma competenţele pe care absolvenții studiilor superioare trebuie să le deţină pentru a găsi satisfacţia şi succesul pe piața muncii.

Cei mai buni elevi de clasa a XII-a, cu condiția promovării examenului de bacalaureat, participanții la olimpiadele naționale la care au obținut distincții (premiile I, II, III, mențiuni) vor ocupa locuri fără taxă în cadrul facultăților universității, facilitate valabilă pentru toți olimpicii, indiferent de disciplina la care au participat.

Printre facilitățile acordate viitorilor studenți menționăm: cuantumul burselor de performanță în valoare de 900 lei/lună, cumularea burselor de studiu cu bursa socială (acolo unde este cazul), acordarea burselor în perioadele intersemestriale, parteneriate de practică și internshipuri cu entități publice și private din regiune menite să garanteze pregătirea practică, angrenarea studenților în activitatea centrelor de cercetare.

Perioada de înscriere aferentă sesiunii de vară a admiterii, atât la ciclul de licență, cât și pentru ciclul masteral, este 10-23 iulie, în intervalul orar 9.00 – 16.00. Candidații pot opta pentru înscrierea la mai multe programe de studii din cadrul aceleiași facultăți, plătind o  singură taxă de înscriere.

Detalii ale procesului de admitere pot fi consultate pe pagina web a instituției, http://uem.ro/index.php?id=859, iar întrebări pot fi adresate și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Universitatea-Eftimie-Murgu-din-Resita-888261567870806/.

 

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei