„Unele proiecte sunt aproape de finalizare“ – afirmă Nicolae Orăvicean, primarul comunei Berliște

ber

Cu peste 20 de proiecte aflate în diferite faze de execuție, comuna Berliște din Caraș-Severin se află printre comunele fruntașe din acest punct de vedere. Nu același lucru se poate spune despre alocările Consiliului Județean pentru cofinanțarea acestora, fapt ce îl obligă pe edilul Nicolae Orăvicean la o serie de inginerii financiare pentru a scoate la liman toate proiectele aflate în execuție. Două dintre ele privesc viața cultural artistică a comunei și a localităților aparținătoare.

Chiar acum vin de pe șantierele celor două cămine culturale Rusova și Berliște și de la zonele de festivități din centrele civice ale acestor localități. Acestea sunt în curs de finalizare, lucrările sunt gata în proporție de 75 – 80% și vreau ca în următoarele două, trei săptămâni să le finalizez, asta și pentru că se apropie sezonul rugilor și vreau ca acestea să poată fi folosite de locuitori.

ber 2

În ceea ce privește zonele de festivități din preajma acestor cămine culturale, stadiul de reamenajare este undeva la 40 – 50%. Este vorba de perimetrul acestor cămine, de zonele centrale ale satelor, iar lucrările cuprind  platourile pentru evenimentele culturale, zonele verzi, rondourile de flori, rigolele, băncuțe, coșuri de gunoi, tot ceea ce implică un parc cum găsim în zonele urbane, dar noi nu avem spațiu pentru acestea.

Toate acestea țin de proiectele de privind reabilitarea căminelor culturale, dar pentru că erau eligibile dar nu erau bani, m-au pus în așteptare și tot aștept din 2018. Acum avem finanțare proprie pentru unele, pentru altele avem finanțare prin AFIR, adică bani europeni și una peste alta le rezolvăm pe toate pentru că sunt necesare pentru locuitorii comunei“ - a precizat pentru Reper 24, primarul comunei Berliște, Nicolae Orăvicean.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Milcoveni

    Minciuni și iar minciunii,la căminul de la rusova e paragină,un primar de carton doar pe hârtie nu si la primărie și un vice condamnat penal

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei