Unde nu-i ciur….se face extindere; un nou parteneriat pentru accesarea banilor europeni

 

popa si dunca

Consilierii locali ai municipiului Reșița au aprobat astăzi asocierea între Primăria Reșița, prin Consiliul Local, și Consiliul Județean Caraș-Severin, în vederea finanțării unui studiu de pre-fezabilitate și a unui studiu de fezabilitate pentru accesarea fondurilor europene pentru „Extinderea și modernizarea sistemului de management integrat al deșeurilor în Caraș-Severin”.

Costurile estimate pentru cele două studii se ridică la peste două milioane de lei, echivalentul a 430 de mii de euro, sumă ce va fi suportată egal de cele două entități administrative. Municipiul Reșița are rolul de Autoritate Contractantă Desemnată, asigurând suportul tehnico- operațional pentru acest demers, iar Județul Caraș-Severin are rolul de Autoritate Contractantă Asociată și este principalul beneficiar al documentațiilor de tip pre-SF și SF.

1aa

2

Conform Ghidului Solicitantului POIM Axa Prioritară 3 Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, prin prioritatea de investiții 6i – Investiții în sectorul deșeurilor, pentru a îndeplini cerințele acquis-ului de mediu al Uniunii și pentru a răspunde unor nevoi de investiții identificate de statele membre care depășesc aceste cerințe și Obiectivul Specific (OS) 3.1 Reducerea numărului depozitelor neconforme și creșterea gradului de pregătire pentru reciclare a deșeurilor în România, Consiliul Județean poate obține finanțare nerambursabilă pentru extinderea și dezvoltarea Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor în județul Caraș-Severin. Una dintre condițiile impuse prin ghid, în vederea accesării de fonduri în cadrul POIM (2014-2020) este existența unui Studiu de fezabilitate.

Vă reamintim că Stația de sortare de la Lupac, o altă investiție a Consiliului Județean Caraș-Severin, realizată tot cu finanțare europeană, are tot felul de probleme tehnice de la punerea în funcție a acesteia. Mai mult, capacitatea de selectare a gunoiului în stație este deocamdată subdimensionată, iar o extindere a a sistemului de management al deșeurilor în Caraș-Severin va fi benefică pentru toate localitățile județului.

 

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei