Un nou loc de joacă, similar celui din Parcul Siderurgistului, va fi amenajat la Reșița! 

loc joaca

 

Administrația locală reșițeană continuă anul acesta investițiile în realizarea și modernizarea locurilor de joacă și a spațiilor de relaxare de pe raza municipiului. Conform declarațiilor primarului Ioan Popa, în perioada următoare va fi creat un nou loc de joacă în Micro III, asemănător cu cel realizat în Parcul Siderurgistului. De asemenea, va fi modernizat locul de joacă din Parcul Tricolorului și vor fi amenajate trei terenuri de baschet.

Un prim pas pentru realizarea acestor obiective a fost făcut în ședința Consiliului Local Reșița de marți, când au fost aprobate două proiecte de hotărâre. Primul vizează dezmembrarea în două loturi a unei suprafețe de 13.000 de metri pătrați din Parcul Tricolorului, după ce Episcopia Caransebeșului a fost de acord să renunțe la dreptul de folosință asupra unei suprafețe de 7428 mp. Cel de-al doilea proiect se referă la trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Reșița a fostului restaurant Goznuța, în vederea demolării clădirii și amenajării pe amplasamentul respectiv a unui loc de joacă.

Dintr-o eroare, atunci când s-a alocat teren pentru catedrala din Parcul Tricolorului, s-a alocat un teren atât de mare încât a ajuns peste locul de joacă actual, din spatele catedralei. Acum am restrâns terenul alocat la cel pe care îl ocupă în realitate astăzi, pentru că Direcția de Întreținere va moderniza acest loc de joacă, asemeni celui din Parcul Siderurgistului.

În ceea ce privește la Goznuța, în spatele Pieței Nord sau în spatele Liceului Economic, este un teren extrem de mare și de generos, o bucată din el fiind ocupată de acea clădire denumită generic Goznuța, în care vom replica, la fel, locul de joacă din Siderurgistului.

 Micro III era văduvit de un loc de joacă civilizat, realmente nu era niciunul acolo, am identificat acest spațiu și dacă tot vom moderniza piața nu vom mai avea nevoie de locul acela pentru piața volantă. Aș vrea ca în decurs de un an – doi, fiecare microraion al Reșiței să aibă câte un loc de joacă similar celui din Parcul Siderurgistului”, a explicat primarul Ioan Popa.

Edilul speră ca lucrările la viitorul parc din Micro III să fie finalizate până în toamna acestui an, în zonă urmând să fie amenajat și un spațiu de recreere pentru persoane vârstnice.

În ceea ce privește terenurile de baschet, acestea vor fi amenajate în zona patinoarului din Parcul Tricolorului, în Parcul Siderurgistului și în zona de sus a orașului”, a mai precizat primarul Reșiței.

foto: arhiva

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Vasile

  Îmi place ideea unui loc de recreere pentru vârstnici lângă cel pentru copii. Sper să fie astfel conceput încât vârstnicii să poată și supraveghea copiii fără a-i pierde din vedere pe după aparate și complexe de joacă așa cum, din păcate, se întâmplă în Parcul Siderurgistului

 2. Maria

  De ce nu se amenajeaza un parc cum e cel din zona Govandari si in partea de sus ă orașului unde nu sunt decât niste tentative numite “locuri de joaca”

 3. zero

  „Dintr-o eroare … s-a alocat un teren atât de mare încât a ajuns peste locul de joacă actual, a explicat primarul Ioan Popa.

  Pe lucul de joacă se poate juca şi pac-pac? (Greşit=Puşcat?)
  Şi dintr-o eroare a cui (se pretinde că) s-a alocat un teren … peste locul de joacă actual?
  Eroare a “justiţiei”, a “administraţiei” noastre mirifice sau a Episcopiei?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei