Ultimii 24 de cărășeni au ieșit din carantină! La cât a ajuns numărul celor izolați?

caraseni

Astăzi în județul nostru au ieșit din carantină ultimele 24 de persoane care au intrat în acest regim pe parcursul stării de urgenţă.

Centrele de carantinare care au rămas deschise sunt în continuare pregătite să asigure spaţii necesare pentru persoanele care sosesc în România din alte ţări şi nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru carantină/izolare la locuinţă/altă locaţie sau care solicită acest lucru pentru a nu-şi expune familia.

De asemenea, în aceste centre de carantină rămase deschise vor fi introduse în carantină instituţionalizată pentru o perioadă de 14 zile persoanele care nu respectă măsurile de carantină/izolare la locuinţă/altă locaţie. Persoanele în cauză vor fi obligate, conform legii, să suporte contravaloarea  pentru cazare și hrană pe perioada de  carantinare”, a informat Instituția Prefectului.

Verificările cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă continuă, în cursul zilei de ieri, 244 de polițiști, jandarmi și polițiști locali desfășurând 36 de misiuni specifice. În cadrul acțiunii au fost verificate 2512 persoane și 17 societăți comerciale. Dintre aceştia, 2072 persoane au fost verificate la locaţiile declarate dacă respectă măsurile de carantină ori de izolare la domiciliu sau în altă locuinţă.

Polițiștii au depistat ieri un cetăţean care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, acesta fiind condus într-un centru de carantină pentru următoarele 14 zile, urmând, conform legii, să suporte și costurile generate în această perioadă. Totodată, persoana în cauză a fost sancționată contravențional, cu o amendă de 5.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, mai informează Instituția Prefectului.

În prezent, 3517 persoane se află în izolare, 4 persoane se află la cerere în centrele  de carantină şi o persoană se află în carantină obligatorie, ca urmare a nerespectării regulilor de izolare la domiciliu.

De la începutul pandemiei, în Caraş-Severin s-au efectuat 1557 de teste, iar în acest moment doar 6 pacienţi se mai află internaţi în spital.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Instituția Prefectului face precizarea că statistica persoanelor aflate în izolare sau carantină este într-o continuă dinamică, iar cifrele se pot modifica în permanenţă.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei