Trei români cercetaţi pentru călăuzirea a 12 cetăţeni turci si afgani

a

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competența. Astfel, în jurul orei 12.45, o patrulă a oprit pentru verificări, între localitățile Jamu Mare și Lățunaș, un microbuz înmatriculat în România, condus de un cetățean român. Autovehiculul era însoțit de un alt autoturism marca BMW, în care se aflau două persoane și care a demarat în trombă la vederea echipajului poliției de frontieră,  fiind oprit ulterior. În microbuz au fost descoperiți, în calitate de pasageri, doisprezece cetățeni străini, toți bărbați. Polițiștii de frontieră i-au condus pe cetățenii străini, precum și  pe cei români la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetățeni din Turcia și Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 și 60 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că celălalt autoturism oprit, în care se mai aflau alți doi cetățeni români, avea rol de antemergător, iar aceștia intenționau să îi ajute pe cei doisprezece cetățeni străini, în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferul mașinii în care se aflau migranții, respectiv complicitate la trafic de migranți pentru ceilalți doi cetățeni români și de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei doisprezece cetățeni turci și afgani, a declarat purtătorul de cuvânt subcomisar de poliție Nicola Petru-Ionuț.
Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei