Trei familii de tineri din Berzovia au primit gratuit teren pentru casă

b

Primăria comunei Berzovia a acordat gratuit primele parcele de terenuri pentru trei familii de tineri căsătoriți care au depus cereri și și-au întocmit întreaga documentație pentru obținerea celor 1000 de metri pătrați pe care urmează să-și ridice o casă.

Proiectul întocmit de primarul comunei, Ioan Pop, a fost supus Consiliului Local Berzovia, iar în viitorul apropiat alte 6 familii vor beneficia de parcele de teren în localitatea amintită.

Mă bucur nespus că am reușit să rezolv situația asta pentru tineri, pentru că de aproape doi ani mă chinui și umblu peste tot să putem obține aprobările pentru loturile de casă.

Noi le-am adus la cunoștință tuturor celor care s-au înscris să vină cu toate documentele conform Legii 15/2003, dar până în momentul de față nu avem decât trei familii pentru care am introdus hotărâri pe ordinea de zi și la ședința de consiliu le-au fost înmânate aceste hotărâri, fiecărei familii, după care am mers în teren și le-am predat amplasamentul, respectiv extrasul de carte funciară, extrase pe care le avem deja și, în ordine, li s-a distribuit suprafața de 1.000 de metri pătrați.

Pentru celelalte cereri, unde tinerii au documente lipsă la dosar, urmează să și le aducă și în următoarea ședință de CL vor primi hotărârile de consiliu tinerii care au dosarele complete și le vor fi distribuite loturile pentru casă”, a declarat edilul localității Berzovia.

La sediul administrației locale Berzovia au fost depuse 12 cereri pentru achiziția de parcele în vederea construcției de locuințe. În ceea ce privește concesionarul care deținea 11 hectare de teren în zona parcelelor pentru tineri, Primăria Berzovia a reușit să rezolve litigiul pe cale amiabilă, oferindu-i chiriașului un alt teren în concesiune.

Am chemat persoana care are concesionat terenul respectiv, i-am luat o declarație pe propria răspundere că este de acord să dea suprafața de 11 hectare și în vecinătatea parcelei pe care o avea pentru pășunat, i-am dat un alt lot în concesiune, și este și el mulțumit și noi că putem să ajutăm tinerii!”, a mai spus primarul comunei Berzovia, Ioan Pop.

 

Elena FRANȚ

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei