Riscul schimbării Guvernului: un fals „semnal de alarmă”!

modelmic

Motto: „Vreau să trag un semnal de alarmă celorlalți lideri politici asupra priorităților județului. Schimbarea Guvernului poate avea un impact greu de calculat la ora aceasta asupra județului”. – Călin Dobra, președintele CJ Timiș, în Ziua de Vest, 29 octombrie 2019.

Președintele Consiliului Județean Timiș, domnul Călin Dobra, se dovedește a fi un excelent membru PSD, bun cunoscător al retoricii partidului stat. Fidel discursului înțeleptei doamne premier demis, Viorica Vasilica Dăncilă, și domnul Dobra vrea să fie „aproape de fiecare român”. Ultimele declarații ale domniei sale, redate cu obiectivitate în Ziua de Vest, 29 octombrie, din care îmi voi permite să citez în continuare, anunță că, urmare a investirii unui nou Guvern al României, non PSD, în județul Timiș va avea loc „blocarea investițiilor deja începute” exemplificând prin câteva „cazuri”, arhicunoscute, de ani și ani, de către timișoreni: stadionul „Dan Păltinișanu”, aflat „în faza de licitație cu studiul de fezabilitate”, Institutul Oncologic, unde  „investiția este la nivelul actualizării tuturor documentelor”. Pentru acestea și încă multe altele, aflate probabil în celebra fază de studiu de „prefezabiltate”, domnia sa a „bătut calea Bucureștiului săptămânal”, a „tras tare” pentru a aduce  fonduri europene în Timiș, a „rezistat tuturor presiunilor”, a „depus împreună eforturi…cu doamna ministru” „de a debloca acest proiect”…, „blocat de decenii”….„Cu cine vom discuta noi în continuare la Compania Națională de Investiții?” se mai plânge domnul Dobra. Personal, mă mir că în legătură cu altă trist celebră investiție, prin vechimea discuțiilor, centura de sud a Timișoarei, tace chitic. Sau să nu mă mir?! Sau poate că domnia sa o consideră deja realizată, dat fiind că se află în faza de „cercetare arheologică”?

Da, domnului președinte Dobra nu i-a fost deloc ușor în timpul multiguvernării pesediste! Trei prim-miniștri în 3 ani, zeci și zeci de miniștri schimbați, răschimbați. Cunoaștem și noi expresia clasică „dragi tovarăși, nu ne-a fost ușor”! Chiar și cu proiecte mai vechi, cum ar fi al fațadei clădirii istorice care adăpostește Prefectura și Consiliul Județean Timiș, nu-i este ușor domnului președinte! Deși costă 2 milioane de euro (!!!), refacerea fațadei va dura 2 ani!!! Dar, trebuie să fim liniștiți, domnul Dobra ne-a asigurat, la demararea proiectului, că impozanta clădire va  avea, la finalizarea lucrărilor, „culori prietenoase”! Aferim!

Respectând ultima directivă politică de la centru, domnul președinte Dobra trage „semnalul de alarmă celorlalți lideri politici”. Avertismentul din finalul declarației sale „schimbarea Guvernului poate avea un impact greu de calculat la ora aceasta asupra județului”, este adevărat! Studiile de prefezabilitate și fezabilitate sunt grav amenințate! Viitorul județului se va vesteji dacă doamna Dăncilă ne va părăsi! O singură speranță mai avem pentru trenul județean: să fie un semnal de alarmă fals! Și după poticnirea, inevitabilă unei astfel de manevre, întreaga garnitură să poată circula normal!

Lăsând ironia amară la o parte, declarațiile domnului președinte Călin Dobra nu fac decât să dezvăluie, chiar dacă involuntar, în ce hal de hipercentralism se tărăgănează, se tergiversează, se  amână toate investițiile de stat, mari și mici în România!

Prin urmare, în fața discursului pesedist plângăcios alarmist, național și local, prilejuit de schimbarea culorii politice a Guvernului României, aș spune mai degrabă „ce-am avut și ce-am pierdut”, cu speranța că, odată și odată, cândva, vom avea și ceva mai bun!

Sorin PESCARIU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “Trei prim-miniștri în 3 ani, zeci și zeci de miniștri schimbați, răschimbați.”

  Normal.
  Când nu mai merge “treaba”, se schimbă … “fetele” şi penele :)
  Nu “paturile”.

 2. Iulicafarafrica

  ” Președintele Consiliului Județean Timiș, domnul Călin Dobra, se dovedește a fi un excelent membru PSD, bun cunoscător al retoricii partidului stat. Fidel discursului înțeleptei doamne premier demis, Viorica Vasilica Dăncilă, și domnul Dobra vrea să fie „aproape de fiecare român”. ”

  Cât pupincurism în două fraze!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei