Trei „dintr-o lovitură”! Proiectele bifate de Primăria Buchin, finalizate în 2021!

proiecte

Trei proiecte importante pentru comunitate se vor finaliza anul acesta în comuna cărășeană Buchin, sau cel puțin așa se așteaptă primarul Gheorghe Coilă, care afirmă totodată că sumele consistente existente la bugetul local au ajutat administrația locală să depună cu succes proiecte cu cofinanțare.

„Adevărul este că la nivelul comunei sunt sume destul de consistente. Din această cauză și putem cofinanța proiectele pe care le avem în derulare. La ora actuală avem  proiectul „Modernizare străzi în localitatea Valea Timișului”, pe o lungime de 3,4 km, care este executat în proporție de 60-70%.

Avem canalizare menajeră în localitatea Poiana, la care mai e necesară doar montarea stației de epurare și avem „Modernizare străzi în localitatea Poiana”, pe o lungime de 3,9 km. Cota de cofinanțare a Primăriei Buchin este undeva la un milion cinci sute de mii de lei”, a declarat primarul comunei Buchin, Gheorghe Coilă.

Proiectele de modernizare a străzilor presupun covor asfaltic și rigole, în ambele sate, în timp ce pavajul se realizează numai în localitatea Buchin, centru de comună.

Inițiativele administrației locale nu se opresc însă aici, edilul bifând și ale proiecte care vor duce la dezvoltarea vizibilă a infrastructurii comunei pe care o păstorește.

Mai avem depuse proiecte la CNI, e vorba de DC13 care face legătura între Buchin și Poiana, realizat prin programul SAPARD acum 21 de ani, care necesită însă o reabilitare.

Mai avem depus drumul DC13, continuarea de la intersecția spre Lindenfeld și până în localitatea Lindenfeld”, ne lămurește primarul Coilă.

Primele trei proiecte amintite se vor realiza în cursul anului 2021, în timp ce pentru celelalte, administrația locală condusă de Gheorghe Coilă așteptă finanțare și să înceapă lucrările.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei