Toți politicienii răsuflă ușurați: moțiunea de cenzură a picat la vot

 

votCu un minus de peste 30 de voturi, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, introdusă de PSD și susținută de AUR a picat cu brio; un fel de …reușit fără loc de pe vremea admiterii la liceu sau facultate. Oricum, toată clasa politică răsuflă ușurată după aflarea rezultatelor; și puterea și opoziția și toată lumea e fericită.

Tabăra Orban și-a demonstrat iubirea nețărmurită pentru liderul suprem prin stat cuminte în băncuțe; tabăra Câțu e mulțumită că nimeni nu a mișcat în front, nu de alta dar dacă ar fi avut voie să voteze nu se știe care ar fi fost scorul. Useristo-plusiștii au liber în continuare la distrugerea României prin prostie și incompetență, sub falnicul stindard colorat în curcubeu, UDMR-știi sunt asemeni buldogului care odată ce a prins prada nu-i mai dă drumul, indiferent cine va guverna România, tot cu ei trebuie să facă echipă, iar PSD-iștii sunt mulțumiți de rezultat, nu de alta dar cine s-ar încumeta să preia frâiele guvernării în această perioadă. Poate AUR-iștii să fie puțin supărați, dar doar puțin, nu de alta dar ar fi vrut probabil puțină agitație.

Voi realizați că o cădere a guvernului ar fi însemnat anularea planurilor de vacanță pentru aleșii neamului? Adio concedii, adio delegații în Haiti, Bora-Bora sau alte locuri de interes pentru ei, că doar nu pentru noi. Iar negocieri, iar drumuri la Cotroceni, iar audieri, vot în plen, discuții, certuri și toate celelalte. Și pe deasupra să preiei țara într-o astfel de situație e sinucidere politică: pierzi capital, pierzi încrederea românilor, s-a cam terminat cu votul dat în orb doar pe promisiuni fără acoperire.

PNRR-ul, o fata morgana, o iluzie provocată nu de valul de caniculă ce a cuprins România ci de incompetența celor aflați la putere; datoria publică crește de la o oră la alta; deficitul bugetar atinge cote alarmante; inflația aluat-o razna și continuă să crească, euro crește ca Făt Frumos din poveste, iar nemulțumirea populației se reduce la scrâșnit de dinți și câteva onomatopee rostite subțire, printre buze. Românii nu mai au speranțe că țara va putea fi redresată. Majoritatea își fac socoteala și bagajul, consultă mersul trenului și itinerarul companiilor aeriene pentru o vacanță definitivă, departe de meleagurile natale. Nu umblă nici acolo câinii cu covrigi în coadă, dar oricât de greu ar fi e mai bine ca acasă.

Noi, cei rămași pe plaiuri mioritice din diferite motive, nu mai avem mari așteptări nici de la unii, nici de la alții. Unii mai speră la „Grădina maicii Domnului“, la minuni făcute peste noapte, la o clasă politică responsabilă, la un președinte implicat în stoparea declinului României, la apariția investitorilor, la finalizarea unor Km de autostradă reali nu doar pe hârtie, la ridicarea unor spitale noi ori la reabilitarea celor existente. Nu vă spuneam eu că această perioadă caniculară ne joacă feste? Ne dă iluzii optice și politice concomitent?

În concluzie: aleșii neamului vor avea parte de o vacanță frumoasă acolo unde vor mușchii lor, guvernanții vor avea parte de o vacanță bănoasă pentru că știți cum se spune: „dacă nu curge, pică“, iar românii se vor bucura încă odată că votul lor din toamna anului trecut nu a fost în zadar și țara se mișcă. Nu de alta dar și înaintarea spre prăpastie tot mișcare se cheamă.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Slalom printre cretini

    Clar, este liber la furat, distrus și vândut România la bucată, asta se vrea din partea coaliției neomarxist-fascistă, să ne trăiască austeritatea, sărăcia și foametea, distrugerea învățământului, sănătății, economiei, a industriei, dezbinarea socială și spălarea creierului, îndobitocirea populației și mai grav ,,sterilizarea ” conștiinței viitoarelor generații adică vom deveni o nație de inculți și analfabeți la scara mare. E gravă situația, musai să ne scăpăm de ciuma asta, e mai rău că covidul care e pistol cu capse.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei