Torma, convins de victorie după ce a preluat conducerea PSD Moldova Nouă! „Contracandidații, băgați în față doar pentru a încurca lucrurile”

modelmic

Conducerea organizația PSD Moldova Nouă a fost preluată de primarul Adrian Torma. Decizia a fost luată la finalul săptămânii trecute, în urma unei întâlniri la care au participat președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, dar și fostul premier Sorin Grindeanu, proaspăt reîntors în viața politică și care va candida la Congresul PSD din 22 august pentru un post de prim-vicepreședinte. Torma a fost numit interimar la conducerea social-democraților din Moldova Nouă, urmând ca la nivelul organizației locale să fie organizate alegeri după scrutinul din 27 septembrie.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut și în interiorul partidului, dar și la insistențelor colegilor de la nivel județean, unde există să spunem o cutumă ca cel care candidează să conducă organizația locală și în urma gestului altruist al fostului președinte Nelu Zaberca, s-a decis ca eu să preiau organizația locală și pe perioada până la campania electorală și evident ulterior, noi sperând să câștigăm istoric Primăria Moldova Nouă, să dăm continuitate unui primar după foarte mulți ani, să pot prelua definitiv organizația Moldova Nouă. Am avut și girul colegilor la nivel local, dar m-am bucurat și de susținerea președintelui Silviu Hurduzeu, dar și a fostului prim-ministru Sorin Grindeanu, care oarecum prin prezența lui a validat decizia și a biroului politic și a fostului președinte, dar și doleanța colegilor de la nivel județean”, a explicat pentru Reper 24, primarul Adrian Torma.

Adrian Torma: „Îmi place cum pune problema domnul Ionuț Popovici”

Edilul speră să obțină luna viitoare un al doilea mandat la conducerea orașului din Clisura Dunării, fiind convins că are de partea sa toate atuurile necesare pentru a convinge electoratul. Torma și-ar dori să fie să fie susținut în demersul său și de către Partidul Mișcarea Populară, adresând chiar și în invitație în acest sens către reprezentanții PMP:

 „Vreau să avem continuitate, pentru că Moldova Nouă nu a dat continuitate din 1992 aproape niciunui primar, doar Matei Lupu a reușit două mandate, în rest primarii în funcție nu au reușit să spunem, să capitalizeze în așa fel încât să ducă două mandate, dar acum este momentul oportun și sunt convins că concetățenii mei au înțeles că am cam toate calitățile necesare: tinerețe, voință, acumularea deja a unei experiențe, foarte multe proiecte începute și este greu să comparăm cu contracandidații, mai ales că unii dintre ei au fost doar băgați în fața să spunem de către foștii mei colegi, actualii adversari, pentru a încurca mai mult lucrurile, fiind candidați la final de carieră din toate punctele de vedere. Dar respect faptul că nu pot să candidez singur, că trebuie contracandidați și mă bazez pe susținerea a cât mai multor partide. Am și lansat la nivel local și lansez și prin dvs invitația la organizația locală de dreapta, surprinzător pentru politica românească, să spargem niște bariere, ca PMP să susțină candidatura mea la primărie, pentru că și la ei se formează o nouă echipă la nivel local de oameni tineri. În plus îmi place cum pune problema domnul Ionuț Popovici, prin poziționarea foarte corectă legată de viitorul orașului Moldova Nouă și aici vorbim despre turism, despre turismul industrial, despre portul comercial de la Moldova Nouă și portul turistic și facilitățile pentru investitori”.

După un prim mandat câștigat din partea PNL, Adrian Torma candidează acum din postura de președinte al PSD Moldova Nouă, dar edilul din Clisura Dunării este convins că nu va fi taxat de electorat pentru înscrierea într-o altă formațiune politică, cu atât mai mult cu cât nu a plecat din PNL de bunăvoie. Pe de altă parte, primarul Torma este de părere că în prezent, și mai ales la alegerile locale, cetățenii nu mai votează neapărat un anumit partid, ci votează oamenii.

Eu în primul rând nu am plecat din PNL, am fost dar afară și faptul că să spunem echipa PSD la Moldova Nouă m-a adoptat, nu m-a adoptat neapărat pentru că am avut o relație politică foarte bună, dar pentru că au văzut că am viziune, îmi doresc foarte mult să mișcăm orașul Moldova Nouă, să îl aducem pe o traiectorie pozitivă, să punem în valoare Dunărea, atât partea industrială, cât și partea de minerit, deși este foarte greu acolo, nu vreau să fac promisiuni, cum au mai făcut alții, dar am atacat toate zonele și toate subiectele care pot aduce plus valoare comunității. În plus, sunt în Moldova Nouă de când mă știu, am dezvoltat și un business foarte mare, aici suntem plătitori de taxe și impozite împreună cu familia mea, poate cei mai mari de pe raza orașului Moldova Nouă, ținem foarte mult la oraș și chiar dacă am trecut prin momente grele ne dorim foarte mult să dezvoltăm comunitatea noastră, nu doar personal, ci și din punct de vedere altruist, la nivel de întreagă comunitate. Nu am resimțit resentimente în echipă, pierderile au fost extrem de mici, eu cred că și foarte mulți oameni de dreapta acum vor vota Adi Torma la Moldova Nouă, cum în 2016 foarte mulți oameni de stânga au votat Adi Torma. Încercăm să fim un exemplu pentru să spunem întreaga Românie, dar în primul rând pentru județul nostru, să nu mai votăm neapărat partide, votăm oameni, oameni și mentalități, oameni și viziuni și să nu ne mai cramponăm să zicem, într-o doctrină sau alta doar pentru că așa am auzit eu că este bine. Să judecăm cu mintea noastră, să judecăm progresist, pentru binele comunităților”, a mai precizat Adrian Torma.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei