Sfârșit de săptămână cu accidente în lanț pe drumurile județului! O femeie a murit!

 

b

Pompierii militari cărășeni au avut un sfârșit de săptămână încărcat cu evenimente nefericite, printre aceste numărându-se și 5 accidente rutiere. Două dintre acestea s-au produs pe DN 6, unul în zona localității Prisaca și altul în zona localității Slatina Timiș. Un alt accident a avut loc pe drumul județean dintre localitățile Anina și Bozovici, iar altul pe DN 58 B, zona localității Gherteniș, unde o mașină s-a răsturnat. 3 adulți și un copil s-au autoevacuat, 3 persoane având nevoie de îngrijiri medicale minore.

Primul accident a avut loc sâmbătă, în jurul orelor 16:49, în zona localității Prisaca, între 2 autoturisme, fără persoane încarcerate, dar o persoană a fost rănită ușor. Persoanei, o femeie în vârstă de aproximativ 53 ani, i s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, aceasta refuzând transportul la spital.

Al doilea accident rutier s-a produs în jurul orelor 17:32, ca urmare a coliziunii dintre un microbuz cu 5 pasageri la bord, înmatriculat în Olanda și un autoturism, pe DN 6, în zona localității Sadova, un ocupant al microbuzului (cetățean de naționalitate bulgară) a fost rănit, iar o persoană din autoturismul implicat în accident fiind încarcerată și fără puls. Un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș sosit la fața locului, a extras persoana încarcerată și s-au început rapid procedurile de resuscitare a victimei. Din păcate, victima  (o persoană de sex feminin) nu a răspuns manevrelor de reanimare, echipajul SAJ aflat la locul accidentului declarând decesul acesteia. Persoana rănită din microbuz (bărbat în vârstă de aproximativ 30 ani) a suferit un traumatism facial, a fost cooperant și în stare stabilă, acordându-i-se îngrijiri medicale la fața locului, acesta refuzând transportul la spital.

Într-un alt accident rutier, un pieton a fost lovit de către un autoturism, în zona localității Sacu.

Pompierii militari au mai fost solicitați și la 16 intervenții tip SMURD, constând în asistență medicală de urgență la solicitarea persoanelor.

În total în perioada 15-16 august, pompierii militari cărășeni au acționat în 33 de misiuni specifice, din care 21 de tip SMURD. Alte 12 misiuni specifice au constat în intervenții ca urmare a fenomenelor meteo extreme, inundații – evacuarea apelor din gospodăriile oamenilor în localitatea Nicolinț și Municipiul Reșița, evacuarea apelor care au pătruns în subsolurile unor blocuri de locuințe și a unei clădiri administrative din municipiul Reșița, vânt puternic – eliberarea carosabilului ca urmare a căderii unor copaci pe DN 57, zona localităților Oravița, Nicolinț și Piatra Albă, asigurarea măsurilor PSI până la sosirea echipajului ENEL, ca urmare a ruperii unui cablu electric în zona orașului Oravița, precum și o intervenție la explozia unei centrale termice a unei pensiuni din localitatea Sichevița, fără a se înregistra victime omenești.

3

1

2

4

5

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei