Meniul de Revelion pentru superstițioși nu ar trebui să excludă anumite ingrediente cheie, considerate purtătoare de noroc și aducătoare de bogăție și fericire în noul an.
Topul delicateselor culinare care nu trebuie să lipsească de pe masa de Anul Nou începe cu legumele, și în special cele cu frunze verzi, dar și fasolea și mazărea. Verdele fiind un simbol de sănătate, se consideră că cei care consumă astfel de legume de Revelion va fi sănătos și voios pe tot parcursul anului.
Pe aceeași idee se bazează și superstiția care spune că verdeață este de nelipsit de pe masă în noaptea dintre ani. Mirodeniile verzi ocupă locul doi în topul celor mai căutate alimente de Revelion, și asta pentru că sunt strâns legate de ideea de prosperitate.
Dincolo de superstiții, verdețurile sunt primite cu brațele deschise de organism pentru că țin la distanță diabetul de tip 2 și osteoartrita. În plus, potasiul din interiorul acestora stabilizează tensiunea arterială.
Locul trei pe lista alimentelor de nelipsit sunt strugurii. Bogați în antioxidanți benefici care lupta împotriva inflamațiilor, strugurii trebuie savurați în număr de 12 boabe la trecerea dintre ani, pentru un an nou dulce și liniștit.
Peștele este și el un personaj important de pe masa plină de bucate întinsă în 31 decembrie și 1 ianuarie. Astfel, se spune că este bine să mănânci pește în noapte dintre ani pentru a aluneca ușor printre obstacole.
De nelipsit este și rodia, simbol al fertilității. Astfel, cei care doresc o familie mai numeroasă în noul an nu trebuie să uite din meniul de Revelion rodia. Fructul se consuma în prima zi a noului an, de cele care doresc ca barza să le viziteze cât mai curând.
Alexandra JURCA