Ținta președintelui Romeo Dunca: un miliard de euro atrași în acest mandat

a

Prezent în emisiunea Reper24 live, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a afirmat că ținta domniei sale pentru acest mandat este de a atrage pentru județ un miliard de euro. Fondurile vor fi accesate prin proiecte europene, dar și din cele cu finanțare guvernamentală.

„Sunt optimist că până la finalul celor 4 ani în care voi fi la cârma acestui județ, voi reuși să atrag pentru Caraș-Severin un miliard de euro doar pentru investiții“, a declarat Romeo Dunca. „Mi-ar fi rușine să nu ating acest prag. Și spun asta pentru că există un proiect viabil în derulare, care înseamnă conexiunea feroviară a Timișoarei cu Reșița, un proiect în care suntem parteneri alături de Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara și Primăria Reșița, investițiile care vin în acest an pe două drumuri județene, care însumează peste 80 de Km. Vom reuși de asemenea să realizăm conexiunea județului Timiș cu Caraș-Severin pe la Voislova, un segment de drum turistic deosebit de frumos. Vom insista pe lângă CNI, Compania Națională de Investiții și vom aduce bani și de acolo; vom găsi finanțare și pentru gondola ce va urca pe Semenic, acolo unde este deja aprobat schimbul de terenuri și ne mai trebuie doar sursa de finanțare“.

În cei 4 ani pe care îi avem la dispoziție mai avem în obiectiv atragerea de fonduri pentru: spitalul modular, construcția unui nou spital județean la Reșița, alimentarea cu gaz metan a localităților cărășene, cei 500 de Km de piste de biciclete pe care ne-am propus să-i realizăm, drumul expres și ar mai fi. Ceea ce este însă foarte important, e faptul că acești bani vor fi bine gestionați, iar urmărirea cheltuirii lor va fi făcută cu multă chibzuință“, a explicat Romeo Dunca.

A fost adusă în discuție și preluarea tronsonului de cale ferată Oravița-Anina în patrimoniul Consiliului Județean Caraș-Severin: „Trebuie să înțelegem că la ora actuală nu avem bani pentru acest proiect; nu dispunem nici măcar de fonduri pentru a putea curăța vegetația de pe acest traseu feroviar, astfel încât turiștii să poată admira splendoarea peisajelor. E un punct strategic, e un punct de istorie, e un punct de frumusețe, e un punct care are nevoie de puțini bani pentru a putea fi pus în valoare. Vom găsi și acolo o soluție“, a mai spus președintele Consiliului Județean.

Romeo Dunca a mai precizat că își menține promisiunea făcută în campania electorală, aceea de a transforma județul Caraș-Severin într-o perlă turistică.

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Americanul

  Doar un miliard de euro? Gandeste mic acest maret presedinte. Doua miliarde de euro… Un miliard de miliarde de euro… Cate miliarde vreti voi ca sa fiti multumiti de alegerea facuta la vot, cuvintele sunt pe gratis.

 2. Americanul

  Daca lui Dunca i-ar fi rusine sa nu atinga obiectivul de un miliard de euro, poate face un pact cu cetatenii: daca nu isi va atinge obiectivul, pentru fiecare suta de milioane de euro care il desparte de acel miliard de euro el va dona un milion de euro, in bani (nu in tunuri (de zapada) sau instalatii de schi) unei asociatii umanitare recunoscute (nu cea a unui prieten care e sotul unei rude etc.). Deal?

 3. tempor1k

  Cam obsesiva ideea cu gondola. Sa intelegem ca vor fi noi locuri de munca gramada:
  – gondolieri, sezonieri.

 4. vasile

  Cum dracu se face ca tot timpul cei care au un loc de munca cer locuri de munca. Nesimtirea celor care scriu aici nu are margini dar au locuri de munca…

 5. zero

  “Romeo Dunca a mai precizat că își menține promisiunea făcută în campania electorală, aceea de a transforma județul Caraș-Severin într-o perlă turistică.”

  A fost o perlă industrială şi tehnologică sute de ani.
  Acum cică va deveni perlă turistică, condusă de turişti şi tirişti.
  “Perle” …

 6. DuaLipa

  Zero, scuze – zero, tot prost, dar glumeț, nu? Dacă nici județul ăsta – praf acum – nu are potențial turistic… tu chiar ești un 0 barat, cum ți-am mai spus, însă nu pricepi nimic, pentru că ești un 0!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei