Timp de cel puțin o lună este obligatorie purtarea măștii și în spațiile publice deschise

a

Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin că pe toată perioada stării de alertă, pe teritoriul județului Caraş-Severin, se instituie obligativitatea acoperirii feței la nivelul nasului și gurii și în spațiile publice deschise, cu orice materiale de protecție de unică folosință sau reutilizabile (măști de protecție, eșarfe sau alte accesorii vestimentare), în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

aa

Fac excepție de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense sau alte activități, reglementate de prevederi legale în vigoare.

De asemenea, administratorii/proprietarii de spații publice deschise, au în sarcina lor afișarea la loc vizibil a informațiilor privind obligativitatea acoperirii feței la nivelul nasului și gurii, cu orice materiale de protecție de unică folosință sau reutilizabile (măști de protecție, eșarfe sau alte accesorii vestimentare) în aceste spații.

aaa

Atragem atenția populației că nerespectarea măsurilor mai sus menționate se sancționează cu amendă contravențională, potrivit legii. Solicităm cetățenilor județului nostru să respecte această măsură, alături de distanțarea fizică și de normele de igienă și le reamintim că toate acestea au fost dispuse spre binele întregii comunități, în contextul creșterii alarmante a numărului de persoane infectate cu SARS CoV- 2 în ultima perioadă. Timp de cel puțin o lună este obligatorie purtarea măștii.

Persoanele fizice care nu respectă măsurile individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor pot fi sancționate cu amendă de la 500 la 2500 de lei, cf. Legii nr.55 din 2020, cu posibilitatea de a achita în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal de contravenție, a jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei