Țigări de contrabandă în valoare de 15.000 de lei, confiscate de polițiștii din Reșița

modelmic

Țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 15.000 de lei au fost confiscate de polițiștii din Reșița de la un bărbat din Bănia. Țigările au fost găsite în mașina acestuia, oprită la un control marți seara, de polițiștii rutieri. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

În jurul orei 18.40, polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița și jandarmi de la I.J.J. Caraș-Severin au depistat în trafic, pe strada Țerovei din Reșița, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din Bănia, în portbagajul mașinii fiind găsită cantitatea de 1.250 pachete de țigări, fără timbru fiscal, de proveniență străină, susceptibile a fi provenite din contrabandă.

Întreaga cantitate de țigarete, estimate la aproximativ 15.000 de lei, a fost ridicată de polițiști, în vederea confiscării”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă și se continuă cercetările.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, adaugă Alina Boeru.

foto: arhivă

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei