Tiberiu Mănescu: „De ce tinerii ?”

modelmic

Pentru că suntem la vârsta care nu este încă abuzată de eşecurile unor planuri de viitor visate de generaţiile părinţilor noştri. Pentru că, am învăţat de la părinţi şi ştim că nu se poate fără tineri şi fără bătrâni. Suntem datori să mergem împreună, după ce am lichidat aşa zisul conflict între generaţii.

Când este vorba despre viitorul naţiei, nu putem discuta despre asemenea conflicte. Mergem împreună pentru a dezvolta resursele naţionale. Evident că după ani vine firescul unei lupte ce trebuie duse de tineri. Militez pentru o bătălie pentru viitor a tinerei generaţii dar, cu înţelepţii „bătrânilor”.

Pentru a face ceva pentru naţia noastră, trebuie să ne implicăm. Vă propun exemplul unei competiţii sportive, în care stăm în tribune şi încurajăm una sau alta dintre tabere. Nu este suficient. Trebuie să intrăm pe teren şi să luptăm pentru rezultat.

Degeaba stai pe margine, aplauzi, critici sau pur şi simplu cânţi. Nu, trebuie să fii parte din lupta ce se dă acolo! Pe terenul politic, de această dată, pe terenul confruntării de idei ce pot duce la progresul naţiei noastre. Chiar nu sunteţi sătui de atâtea şi atâtea blaturi înregistrate prin Parlament, consilii judeţene, primării şi prefecturi? Chiar nu ne putem impune? Cartonaşele galbene şi roşii sunt la noi. Arbitrul care fluieră este conştiinţa fiecăruia dintre noi.

Vă provoc să le luăm politicienilor decizia ce hotărăşte blatul cu nivelul nostru de trai.

Nu neg înţelepciunea, nu neg experienţa generaţiilor de dinainte. Trebuie însă, să îşi facă loc şi tinerii, chiar şi din postura de ucenici. Inevitabil, tinerii gândesc altfel. În concordanţă cu cei mai în vârstă, nu pot ieşi decât lucruri bune.

Îmi vin în minte cele spuse de Einstein, conform căruia, nebunia constă în a face aceleaşi lucruri zi de zi, sperând la rezultate diferite. Cam aşa văd şi voturile acordate la fiecare 4 ani formaţiunilor politice, sperând la dezvoltare. Nu este clar că nu se poate? Nu este clar că nu vrem să intrăm în această nebunie?

Suntem condamnaţi să gândim altfel, să ieşim din cercurile închise, să îndrăznim să fim altfel. Liberi, gândind liber, exprimându-ne liber. Altfel decât ne-au obligat oligarhiile politice şi partinice de până acum. Îndrăznesc să vă provoc la a gândi altfel. Liber.

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei