Tablete și pentru elevii din Bocșa! Primarul Cismăneanțu vrea să le asigure accesul la cursurile online!

modelmic

După ce săptămâna trecută, consilierii locali reșițeni au aprobat achiziționarea a peste 600 de tablete pentru a fi folosite de elevii din municipiu care nu dispun de astfel de mijloace pentru a participa la cursurile online, o măsură similară a fost adoptată la Bocșa. Conform primarului Eugen Cismăneanțu, vor fi cumpărate 250 de tablete, care vor merge către elevii de la patru unități de învățământ din Bocșa. Suma alocată este de 100.000 de lei.

Împreună cu Consiliul Local, am alocat suma de 100.000 lei din bugetul local, unităţilor de învăţământ şcolar de pe raza oraşului nostru. Suma este destinată pentru achiziţia a 250 de tablete în vederea asigurării elevilor accesul la cursurile online. Preţul unei tablete este de 400 lei”, precizează Cismăneanțu.

Conform primarului, tabletele vor fi împărțite după cum urmează: Școala Generală Nr.1-70 de tablete, Şcoala Generală Nr.2-70 de tablete, Liceul Tata Oancea-40 de tablete și Liceul Tehnologic Constantin Lucaci-70 de tablete.

Achiziţia şi distribuirea tabletelor se va realiza de către unităţile de învăţământ în baza criteriilor stabilite de către aceştia”, mai precizează Eugen Cismăneanţu.

Citește și Primăria Reșița achiziționează peste 600 de tablete pentru elevii din oraș! „Nu trebuie să limităm dreptul la educație niciunui copil”!

 

Karina TINCUL 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „Împreună cu Consiliul Local, am alocat …”, precizează Cismăneanțu.

  Da’ acces la internet gratuit, dacă nu acasă)măcar în locuri publice, aşa cum a făcut regretatul Mihai Stepănescu, le oferi elevilor?
  Că tăiţelu’ a “şuntat” brutal înţelepciunea şi previziunea predecesorului şi a distrus în Reşiţa accesul public al elevilor la internet, după o bătaie (la propriu) cu firma care furniza internet gratuit. Prin reprezentanţi. Adică el şi celălalt.
  Din motive de costuri cică, săăracu’ de el :) Economie la tărâţe.
  Ce contează la un personaj ca badea tăiţelu’ că un copil care nu are bani de tabletă nu are nici bani de abonament la internet.
  Că pe la el, pe la Nădrag, nici GSM-ul normal nu pătrunde cu orice abonament. Uneori nici lumina. Darămite internetu’.
  În schimb, iaca!
  Are acum TUR-ul internet. Că asta îi lipsea chelului. Tichia …
  Mutăm copiii în autobuze cu internet sau le punem autobuzele cu internet pe acasă, pe blocuri sau pe unde or fi bieţii de ei?
  Asta da temă de doctorat în administraţia PNL.
  Că pavele şi lespezi poate pune oricine. Şi pene la … pălărie.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei