Strabag sau Alstom? Când vom ști cine va realiza lucrările la tramvaiul reșițean?

popa tramvai

Reșițenii nerăbdători să circule cu tramvaiul pe străzile municipiului de pe Bârzava mai au ceva de așteptat. Deși anul trecut, primarul Ioan Popa declara optimist că speră ca lucrările la proiectul de reintroducere al tramvaiului vor demara în primăvara acestui an, lucrurile nu s-au mișcat atât de repede cum dorea sau preconiza acesta: în iunie 2021 încă nu știm numele firmei care va realiza lucrările, iar conform ultimelor declarații ale edilului reșițean, câștigătorul licitației ar urma să fie cunoscut doar undeva în luna august.

După cum se știe, două oferte au fost depuse la licitația derulată de Primăria Reșița pentru derularea lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport din municipiu. Cei doi ofertanți: asocierea STRABAG S.R.L. – MARI VILA COM S.R.L. și asocierea TramWorks, care are ca lider firma ALSTOM. Conform primarului Ioan Popa, documentațiile depuse de cele două asocieri sunt stufoase, ele fiind studiate în prezent de o comisie formată din mai multe persoane:

Licitația pentru execuția proiectului de tramvai, care presupune în paranteză tratarea în totalitate a bulevardelor de la Kaufland, Govândari – confecții până la Muncitoresc, această licitație este în evaluare. Sunt 2 ofertanți – Strabag Austria și Alstom Franța. Orice evaluare are trei etape: evaluarea documentației companiilor, evaluarea tehnică și cea financiară. La ora asta, suntem în evaluare tehnică și vreau să vă spun că ambele oferte conțin între 1.500 și 2.000 de pagini. Avem o comisie formată din 7-8 oameni, care lecturează pagină cu pagină ofertele celor două companii.

Ambele sunt multinaționale uriașe, care au în spate firme de avocatură celebre, și cu care nu poți greși pentru că dacă te-au prins în ofsaid nu o să te ierte. În acest context trebuie să fim foarte foarte atenți.

Noi estimăm că undeva în august să declarăm un câștigător și cu ajutorul lui Dumnezeu în septembrie să dăm ordin de începere a lucrărilor.

În urma acestei lucrări, 9 km de bulevarde, cuprinzând și podurile sau pasajele de la Intim, Nera, de la Bârzava – UCMR, vor fi reabilitate sau modernizate complet”, a afirmat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

Conform reprezentanților Primăriei Reșița, valoarea estimată a achiziției este de 166.663.926 de lei.

Citește și Cine va realiza lucrările la tramvaiul reșițean? Au fost depuse două oferte

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Mucea

    Sperăm să nu mai înceapă lucrările niciodată, nu ne trebuie tramvaie, drumuri bine făcute asta ne trebuie și investitori în locuri de muncă calificate și bine plătite în rest fantasmagorii de-ale lui Tăițelu &his company loosers.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei