Stația de epurare a apelor uzate din Brebu este din nou funcțională

brebu

Construită greu, cu o contribuție consistentă și din bugetul Primăriei, stația de epurare din comuna cărășeană Brebu a fost lăsată o lungă perioadă de timp în uitare. Cu toate că peste 70% din locuitori sunt racordați la ea, stația nu a funcționat până de curând, când, actualul edil Ion Țicheriu a hotărât că aceasta trebuie să-și facă treaba.

Am reușit să o repunem în funcțiune, astfel încât locuitorii din Brebu să poată avea acces la aceste servicii. Trebuie spus că există alimentare cu apă potabilă atât în Brebu cât și în satele componente ale comunei, Valeadeni și Apadia, dar din diverse motive stația de epurare nu a funcționat. Acum i-am dat drumul și suntem siguri că ea va fi de folos locuitorilor“, a declarat pentru Reper 24, primarul comunei Brebu,  Ion Țicheriu.

Tot în aceste zile au fost achiziționate și au fost deja aduse, 60 de eurocontainere pentru colectarea selectivă a hârtiei, plasticului și a altor materiale în afara gunoiului menajer. Acestea vor fi amplasate până la sărbătorile pascale în toate intersecțiile din cele 3 localități componente.

Am fi vrut să putem cumpăra pentru fiecare locuință câte un astfel de container, dar bugetul pe care ne putem baza în acest an este unul de supraviețuire. Din păcate nu avem fonduri suficiente nici pentru partea noastră de contribuție la proiectele aflate în derulare și aș aminti aici cel de asfaltare a drumurilor din comună, proiect ce se va finaliza în această vară. Am făcut deja o cerere către Consiliul Județean pentru a ne sprijini în acest sens“, adăugat primarul.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei