Județul Caraș-Severin are buget pe 2021! Doar 4.450.000 de lei pentru repararea drumurilor județene!

radoi

Consilierii județeni cărășeni au aprobat astăzi bugetul propriu al județului Caraș-Severin și cel al instituțiilor care țin de forul județean, un buget „echilibrat, chiar dacă puțin mai mic decât anul trecut”, după cum a apreciat vicepreședintele CJ, Ovidiu Rădoi, cel care a condus ședința de astăzi, în absența președintelui Romeo Dunca. De menționat totuși că anul acesta, pentru repararea drumurilor județene se alocă o sumă destul de mică în comparație cu anii trecuți, doar 8.550.000 de lei mergând către Direcția de Drumuri Județene, din care jumătate sunt destinați pentru plata lucrărilor de deszăpezire.

Bugetul final este de 216.483.420 de lei. Sperăm să avem posibilitatea lunile următoare să facem o rectificare, în funcție de economiile pe care sperăm să le facem la anumite capitole, să mai putem să alocăm bani și pentru drumurile județene. În același timp trebuie să spun și faptul că pentru asistența socială a persoanelor din Caraș-Severin, Guvernul a alocat un procent mai mare decât anul trecut și datorită acestui fapt s-a diminuat diferența față de anul trecut a bugetului total.

Pentru drumurile județene s-a alocat 8.550.000 de lei, din care 4.000.000 sunt pentru serviciile deja executate, e vorba de contractele de deszăpezire din iarna care tocmai a trecut și am alocat bani și pentru luna noiembrie-decembrie a anului acesta. 100.000 de lei sunt alocați pentru amplasarea de panouri de semnalizare, semne de circulație, parapeți și rămân undeva la 4.450.000 de lei pentru repararea drumurilor care știm foarte bine că în județul Caraș-Severin majoritatea sunt destul de proaste. Încercăm să ne axăm în special pe acele drumuri care au fost reparate, au fost modernizate și necesită reparații mici, astfel încât să nu se degradeze sectoarele acelea de drumuri, pentru că pe viitor, acest lucru ar presupune o investiție mult mai mare”, a declarat la finalul ședinței, Ovidiu Rădoi.

Vicepreședintele forului județean a mai adăugat că este imposibilă modernizarea unui drum județean din bugetul propriu al CJ, motiv pentru care se caută alte surse de finanțare

Sunt deja proiecte demarate, este vorba de DJ608 Plugova-Cornereva-Rusca Teregova, mai sunt depuse spre finanțare și alte proiecte, inclusiv pe CNI, cum ar fi de exemplu drumul de la Comorâște la Berzovia. De asemenea, am început să facem proiectul tehnic pentru drumurile Moldova Nouă – Moldovița – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici și deviația de la Moldovița spre Padina Matei-Gârnic-Sichevița”, a mai explicat vicepreședintele Ovidiu Rădoi.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Locuitor al zonei

  Spre Sopotul Nou-Carbunari își îndreaptă cineva atenția???sau noi nu facem parte tot din acest județ

 2. Marcel

  Ovidiu Radoi Vicepresedinde CJ, pe acest personaj ce il recomanda sa ocupe aceasta functie? Este un incompetent care nu a realizat nimic in viata sa, pe unde a fost pus de Seful lui suprem Marcel Vela , incompetenti ca el si altii papagali a promovat Vela . Un betivan notoriu acest Ovidiu Radoi cu 0 realizari in viata.

  1. Apolitic

   O sa aiba realizari personale , dupa 4 ani de wece presedinte. Sa vedeți cum se “realizează ” . Dunca pleacs5in concediu cant spitalul județean ARE CONTURILE BLOCATE, bolnavii nu au medicamente iar medicii si intreg personalul medical nu are cu ce sa isi facă meseria. Atenție caraseni, SPITALUL JUDETEAN ARE CONTURILE BLOCATE.Astă da președinte de consiliu. Il doare in CAMION -TIR pe Dunca. El face chefuri la Crivaia cu Taitelu și CITY MANAGERII lor,si “tunata” iar oamenii MOR in spitalul județean. Asta s-a votat , asta avem “Grijă ” fata de oameni.

 3. Ion ion

  DL. RADOI ESTE UN OM DEOSEBIT FARA AERE DE VEDETA CA FOȘTII PESEDISTII .DA , INTRADEVAR NU VREA OMUL SA SIFONEZE BANUL PUBLIC CA FOSTII….

 4. Johann Nicolescu

  Daca macar in ceasul al 12-lea conducerea CJCS ar repara urgent oroarea abominabila referitoare la reorganizarile aberante si i-ar lasa pe angajatii DDJ sa-si vada de treaba, fara sa mai fie terorizati si fara sa li se mai distruga traiul de zi cu zi, sanatatea si viata, sunt sigur ca acestia pot, cu experienta lor, sa gaseasca solutii de mentinere a viabilitatii drumurilor si a sigurantei rutiere chiar cu acesti foarte putini bani alocati drumurilor judetene.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei