Start TDIS! Începe cel mai mare proiect educațional din județul Caraș-Severin!

start

Programul  eparhial „Împreună pentru copiii noștri” destinat copiilor și tinerilor din județul Caraș-Severin, un program catehetic și educațional în egală măsură, după cum mărturisesc organizatorii, începe astăzi cu derularea primelor Tabere din Inima Satelor Grădinari și Ticvaniu Mare, care vor reuni copii și tineri din localitățile: Secășeni, Cârnecea, Ticvaniu Mare, Ticvaniu Mic, Greoni și Grădinari.

„Vor fi în total peste 100 de copii și tineri de toate vârstele, de la cei de vârstă preșcolară până la tineri de liceu ce vor participa pe parcursul a 5 zile la activitățile pe care conceptul nostru de tabere TDIS îl propune și în acest an, proiectul fiind la cel de-al treilea an de desfășurare în Episcopia Caransebeșului.

206768299_983657309069997_1088698424367150689_n

Am fost joi în aceste localități, unele mai izolate, din Banatul de Munte și am înmânat copiilor participanți tricoul taberei, am purtat discuții cu părinții și cu organizatorii locali despre programul activităților care, sunt convins că și de data aceasta, vor aduce multe zâmbete, multă bucurie pe chipurile copiilor noștri. Considerăm că era mare nevoie de astfel de proiecte prin care copiii să socializeze, să se bucure de un timp de calitate petrecut împreună, să se joace și să învețe în egală măsură”, a declarat coordonatorul programului, părintele Mihai Ciucur.

020ee8fa-c7e7-4c2c-b194-38f1e7186cfc

În această vară, la nivelul județului Caraș-Severin vor fi în total 12 tabere, la care vor participa aproximativ 470 de copii din peste 20 de localități din Banatul de Munte.

„Doresc să mulțumesc, în acest context, partenerilor noștri locali care au făcut posibilă organizarea acestor programe educaționale în comunitățile lor, reprezentanți ai școlilor, ai autorităților publice locale care au sprijinit implementarea acestor programe în satele și orașele județului și bineînțeles colegilor noștri preoți care au inițiat desfășurarea acestor activități în tinda bisericilor pe care le păstoresc.

5502fdb0-ccef-4241-bda1-df7e3fdaf0a4

 

 

Așadar, ne așteaptă o vară frumoasă în Banatul de Munte, o vară intensă, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul unei rețele de voluntari inimoși, de la ATOR Banatul de Munte, cărora doresc să le mulțumesc în mod expres pentru osteneala lor, precum și colegilor de la Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni, parteneri și în acest an, alături de noi.

Suntem convinși că alături de acești oameni minunați vom avea multă bucurie, vom avea satisfacția că vom ajunge la copiii care au atât de mare nevoie de programele educaționale pe care biserica le propune atât lor, cât și părinților lor”, a precizat preotul Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului „Tabăra din Inima Satului și al Centrului de Tineret Moniom.

34297d50-b93f-43bf-be23-d54d0d7d3cbb

4546ab5d-8d1c-4de4-90df-80b7f961600b

 

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei