Spitalul orășenesc din Oravița funcționează deja ca unitate sanitară suport covid

a

De mai bine de o lună, spitalul orășenesc din Oravița a intrat în rândul unităților sanitare din Caraș-Severin care funcționează ca unitate suport covid. Cum s-au pregătit cadrele medicale și conducerea spitalului, care sunt nevoile imediate, aflăm de la managerul Felician Fara:

„Avem 25 de pacienți, forme ușoare și medii, suntem organizați, avem 2 medici pneumologi care se ocupă de pacienți, practic avem tot ceea ce ne trebuie. Săptămânal umplem tuburile de oxigen, mari și mici și asigurăm oxigenul pacienților pe mască, având în vedere că noi tratăm formele ușoare, cel mult medii. Oxigenul acesta ne este suficient. În urmă cu doi ani de zile am solicitat ca spitalul să fie dotat cu stație de oxigen, iar acest lucru este posibil să se întâmple foarte curând, posibil cu o finanțare de la nivelul primăriei. Din informațiile mele, la nivel de minister, se lucrează la un program prin care toate unitățile sanitare să aibă stație de oxigen. E un program care va fi implementat în curând, într-un termen scurt sau mediu, dar acest lucru trebuie să se întâmple“.

În ceea ce privește acordarea asistenței medicale în secția de ATI pentru formele mai grave de coronavirus, managerul Felician Fara a mai precizat: „Structura actuală a spitalului permite doar tratarea a 40 de pacienți cu forme ușoare și medii, fără îngrijiri de specialitate în ATI. Pentru așa ceva e nevoie de mult mai multe: linie de gardă, condiții, stație de oxigen și așa mai departe. Este exclus să putem face așa ceva. Noi asigurăm terapie intensivă doar pentru urgențele medico-chirurgicale“.

În prezent, pacienții declarați pozitivi la testul PCR, sunt tratați într-o clădire separată a Spitalului din Oravița, clădirea secției de ginecologie, blocul materno-infantil, care are circuite separate, rezerve cu grup sanitar și condiții bune pentru persoanele internate, a mai precizat dr Felician Fara.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei