Specialiștii reșițeni nu dau doi bani pe funicular! Vezi nemulțumirea autorităților locale!

modelmic

În urma mult controversatului chestionar realizat de Primărie, care punea soarta funicularului de calcar în brațele cetățenilor, lucrurile au cam rămas în stand-by. Monumentul industriei reșițene încă își înalță mormanele învechite de fier, Barbălată încă nu-l deține pe deplin, iar autoritățile locale încă nu s-au decis dacă îl cumpără sau nu.

Mai mult, municipalitatea susține că lucrurile au fost blocate în primul rând de dezinteresul specialiștilor reșițeni care ar putea veni cu idei pentru modernizarea funicularului. Mai exact, aleșii locali au făcut în ultima lună nenumărate adrese către toți arhitecții orașului pentru a veni fiecare cu câte o idee ingenioasă de modernizare a acestuia, sau chiar folosirea sa cu un scop nou.

Cu toate acestea, din cei 19 arhitecți contactați, doar trei și-au prezentat interesul de a colabora cu Primăria pentru a îmbrăca funicularul de calcar în straie noi. De la restul însă, municipalitatea nu a primit niciun răspuns favorabil.

„Am făcut adrese către toți arhitecții Reșiței, 19 la număr. Din păcate, cu excepția unui număr de trei arhitecți, care lucrează de mai multă vreme cu noi, nu am primit niciun punct de vedere. Noi le-am cerut să vină cu o idee cu privire la o posibilă temă de modernizare legată de funicular, un punct de vedere cu privire la înfrumusețarea acestuia, dar nu am primit decât trei răspunsuri din cele 19. Încă mai așteptăm”, spune primarul Mihai Stepanescu.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Păduraru Resitean

  Ba, primărie! Ești tâmpită, sau ce? Ce dracu sa facă Resita cu rahatu ala? Sau i-ati promis lu Ciobanu ca îl rezolvati de ceva lichizi, acu ca e la greu? Dar cu de-alde Bmbo în consiliu și Lucian Cimpoieru vice nu ma mir de ce fel de decizii se iau. Totul tâmpitul decor acum pe banii contribuabililor. Marș, mă! Pot face o plângere la Dga sau Dna și eu, și o să încât și pe altui sa facă, măcar blocam procesul și dacă nu se Intampla când trebuie, poate nu se mai întâmplă.

  1. Andrei

   Ba, padurarule, poate ca in suficienta ta nu iti dai seama dar funicularul e un simbol al industriei resitene, o marturie ca Resita a fost un centru industrial, apreciat la nivel european si chiar international pentru produsele realizate in uzine. Ar fi bine sa fie pastrat si reabilitat indiferent cine e proprietarul. Te-au platit bine sa improsti cu rahat sau iti ascuti sabiile pentru campania electorala?

 2. resitean

  Acum sa “lucram” cu materialul clientului, adica ,din ce spune tov. ales,ca din 19 arhitecti ,DOAR 3 (si acestia platiti de primarie)au catadicsit sa -si dea cu parerea,rezulta clar cata incredere emana cel in cauza!! Asa si cu investitorii si oamenii de afaceri, fug al dracului cand aud de o “colaborare” cu cel care le face si desface pe toate.Mai vreti o alta dovada ,voi ce-i aduceti osanale?

 3. observator

  ce astepta primarul sa si ascunda deciziile in spatele cetatenilor, sa aiba scuze cu gloata , a facut un C.O.M, sau astepta o decizie politica ???nu trebuie sa aiba puterea si responsabilitatea de a decide si rapunde la un adica ??? cind este responsabil ,cu nimicuri sau cu angajamente minore,s a cam invatat de la un timp sa tot cera ,sprijinul popular,ceea ce denota o lipsa de responsabilitate si o frica a deciziei!!! NU TI FIE FRICA CA CE ESTE ALTAU ESTE PUS DEOPARTE, DE CE TI E FRICA NU SCAPI ,ESTE TIMPUL SA FI SI RESPONSABIL,DACA CREZ CA NU POTI LASA PE ALTUL

 4. Nelu

  Cand vad cata rautate exista, dar mai ales cata rea intentie ma gandesc daca nu aveti ceva personal cu primarul. E normal sa tina cont de parerea celor care l-au ales, nu sunteti voi astia, asa ca lasati observatiile. Daca va e rusine ca Resita a fost un oras industrial, plecati de aici si terminati ca sunteti penibili. As vrea sa va pun o intrebare. Nu-i asa ca primarul e de ,, vina” ca… ploua?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei