A sosit ziua cea mare pentru angajații Consiliului Județean Caraș-Severin

a
În doar câteva ore noul Consiliu Județean Caraș-Severin va fi investit iar președintele ales în 27 septembrie, Romeo Dunca, își va prelua mandatul. Unii dintre angajați văd această schimbare ca pe o oportunitate, alții ca pe o posibilă pierdere a locului de muncă. Dacă va urma exemplul lui Ilie Bolojan la CJ Bihor, unde aproape jumătate din angajați au fost puși pe liber și e foarte posibil să urmeze acest exemplu, e normal ca o parte dintre angajați să se teamă pentru ziua de mâine: „Am spus și repet: cei care își fac treaba nu au de ce să se teamă; vom scăpa instituția de cei care plimbă hârtii, de cei care au fost angajați pe linie politică fără să aibă vreo activitate concretă“ – a declarat Romeo Dunca pentru Reper24.
Activitatea noului președinte nu va începe de astăzi sau de mâine. Domnia sa a trecut la acțiuni concrete imediat ce a aflat rezultatul alegerilor locale, care l-a propulsat în funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Una dintre acțiunile recente o reprezintă căutarea de soluții de finanțare pentru infrastructura rutieră: „Ieri s-a trimis la ADR Vest o listă cu un număr interesant de solicitări în vederea realizării de obiective de investiții în exercițiul 2021-2027.
Pe lângă cele 19 segmente de drumuri județene se caută formula pentru fi introdusă și bucata de drum de 10,8 km ce face legătura între Poiana Mărului și Muntele Mic. Faptul că încă nu s-a depus jurământul nu ne -a împiedicat să începem lucru“.
O altă promisiune a liberalului Dunca din campania electorală a fost și se pare că rămâne, crearea de trasee pentru pasionații de turism pe două roți, fără motor: „Cei 500 km de trasee asfaltate propuse pentru biciclete vor transforma județul Caraș-Severin în raiul celor care vor să cunoască peisajul și frumusețile cărășene la ghidonul bicicletelor simple sau electrice, poposind mai apoi în pensiunii cu meniu tradițional și produse bio din gospodăriile localnicilor“.
Cât despre primele acțiuni ce vor fi întreprinse , Romeo Dunca a afirmat: „Noua organigramă la care se lucrează de zor va aerisi instituția și va da șanse doar celor competenți și dornici de lucru să se afirme în folosul cetățeanului la care în sfârșit i-a venit rândul să fie respecta. Descoperim lucruri interesante și abia așteptăm să verificăm veridicitatea lor. De exemplu se aude că muzicanții angajați la CJ au avut fond de salarii într-un an 1.300.000 RON. E greu de crezut dar vom vedea….“
Într-o primă etapă se vor efectua controale la toate direcțiile din subordine, iar în urma acestora vor fi luate măsuri de remediere și îmbunătățire a activității acestora. Speranțele electoratului sunt mari; rămâne de văzut dacă Romeo Dunca va dori, va reuși sau va fi lăsat să facă tot ce și-a propus pentru dezvoltarea acestui județ din margine de țară. „Primul lucru pe care l-am promis să-l fac este acela de a desființa ușa dintre primărie și Consiliul Județean. Astăzi, după ceremonia de investire, în mod simbolic, am să rup cheia care bloca ușa dintre cele două instituții“.
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

15 Comentarii

 1. Istudor Adrian

  Gata Dunca,apucă-te de ei, scoate județul din mocirla economică și socială în care se află acum.

  Mult succes!

 2. imoGen

  Și uite așa încep restructurările PNL. Urmează tăierile salariale și impozitarea pensiilor.
  Sau cum ar spune iohanus: “Ghinion!”

  1. Adispan

   Normal că trebuie tăiate salariile bugetarilor de lux! Și reducerea numărului lor la maxim 30% din numărul actual!Cu salarii de nivel vest-european și performanțe mioritice au numai sporurile la nivelul salariului mediu in privat! Iar creșterea salariilor in domeniul bugetar si a pensiilor făcute in strânsă legătură cu creșterea economică si salariul mediu!

 3. Apolitic

  Cei mai NOI ,, liberali” , foști în N partide până acum, vor fi promovați iar? Sau își vor avea ,,rostul” acum în noua organigramă la care se lucreaza de zor ? Cine face organigrama, noii foști sau … noii noi ? Cine face controlul, un polițist pensionar care își petrecea timpul la păcănele sau…? Greu de făcut CURAT , când nu ai cu cine sau ce, cu adevărat! Când fiecare politruc are un protejat, fiecare angajat poate are o pilă sau un partid înspate, iar informațiile sunt incomplete sau eronate!

 4. Greva

  Daca luam exemplul lui Ilie Bolojan e foarte nasol , Resita nu e Oradea, unde vor merge angajatii din Cj , se se publice si lista locurilor de munca disponibile in Resita ? Se poate ? Dam afara din Cj si unde se angajeaza ? Dorim sa pastram oameni in Resita dar ii dam afara si ii lasam in strada ? Greva in centrul nou sa faca , sindicalisti citesc acest linsaj mediatic ?

  1. Toader

   Afară cu mâncătorii de bani publici, tăietori nici măcar de frunze ci de hârtii fără folos!! Să-şi caute loc de muncă Bâtea,Naidan şi alţi profitori hrăniţi bine de-au ajuns cu burţile cu un metru înaintea nasului! Dunca,ai promis,Popa ai promis, luaţi exemplul lui Bolojan pe care -corect- îl adulaţi! De abia aşteptăm să-i vedem făcând grevă pe sugacii ăştia ,poate îi iau acasă unii de pe aici care le plâng de milă,unora care merită doar silă!

  2. Iulicafarafrica

   Mi s-a prelins o ” lacrimă” când am citit comentariul tău! Nu dispera , poți să experimentezi și tu munca pe salariul minim pe economie, ca o treime din angajații privați! Dacă nu-ți ajung ca să achiți ratele la vilă sau gipan, te poți bucura de plăcerea culegerii de căpșuni sau șters babe la c**! Dacă e prea degradant ptr tine , poți face trotuarul! La propriu, că se caută muncitori in construcții!

 5. Alexandru Popescu

  Cum s-au descurcat patru ani să ia banii de pomană, nu te îngrijora că se descurcă și acum (sau te simți printre ei?!).

 6. Johann Nicolescu

  ” … și va da șanse doar celor competenți și dornici de lucru … ” ce inseamna competenti si dornici de lucru in viziunea d-lui presedinte Romeo Dunca ? Pentru ca in CJCS sunt oameni care sunt foarte competenti si cu multa experienta in domeniul in care lucreaza in CJ si directiile subordonate. Daca este adevarat cea ce a facut Ilie Bolojan la CJ Bihor, aceasta fapta ar fi / este abominabila, in special acum in timpul pandemiei, pentru ca se distruge viata, sanatatea, siguranta financiara si cariera profesionala a acestor oameni care au de achitat tratamente medicale facturi, rate si alte obligatii financiare si ca efect colateral reduc consumul si scade puterea de cumparare, a acestor romani. In aceasta situatie de criza medicala extrem de grava, Ilie Bolojan nici nu avea voie sa gandeasca o asemenea oroare, petru ca impactul asupra acestor oameni, a acestor romani este devastator d.p.d.v. social si sistemul administratiei locale pierde oameni in fiecare luna, pentru ca oamenii ies la pensie. O gandire distructiva si antisociala nu ajuta pe nimeni si sunt o ineptie.

 7. Greva

  Ptentru Alexandru Popescu , stai linistit ca nu , dar daca dai afara 80-90 si tu nu ai ce sa oferi in schimb ei vor pleca si in Resita asta vor ramane doar femeile care merg o luna in Austria , o luna stau pe promenada si asa Cine mai ramane , avem ceva multinationale in Resita , cu ce atragem tinerii ??? La Primaria Resita acum 4 ani sau dat afara 50
  Si sau angajat 80 dar de ai lui asa o sa fie si la CJ

 8. Costa

  Sper ca lumea nu e asa naiva sa se creada ca in locul celor concediati nu va fi angajata o “noua garnitura de profesionisti”marca PNL !
  Nu exista nici o garantie ca acest lucru nu se va intampla !
  Sigur ca in CJ ,la fel ca in intreg sistemul de stat exista si oaneni care taie frunze la caini si incaseaza lunar bani nemeritati insa cine ii evalueaza si conform caror bareme ?
  De asemenea, am certitudinea ca niste concedieri facute fara temei vor veni la pachet cu niste procese si despagubiri banesti…precedentul exista.

 9. Mihai

  Așa va trebuie celor care ați votat PNL și acum va da afara.Cred că pleacă numai simpatizanți(dovediți)ai PSD.

  1. Bbb

   Simpatizanții (psd) sunt de meserie Simpatizanți! Acum precis simpatizează PNL sau Dunca ! Nu lor trebuie să le purtăm de grijă sau să le plângem de milă ! Mai sunt unii fără simpatii ( vai de ei ! ) ăia sunt victime sigure, nu colaterale! Si mai sunt și ” liberalii” ascunși! Ăia care pupau la c…psd-ul ( a se citi pe cei cu funcții din psd) acum se bat cu caramida în piept ce liberali sunt ! Ăștia sunt cei mai periculoși! Pleacă ai noștrii, vin ai noștrii Vivat PNL ( PSD ) !

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei