„Avem în Caraș-Severin, în mod paradoxal, o situație duală“, afirmă prefectul Gâfu

a

Situația infectărilor la nivelul județului Caraș-Severin, numărul crescut de la o zi la alta al deceselor și al persoanelor infectate, ne-a determinat să solicităm o opinie cu privire la această criză pandemică prefectului Cristian Gâfu – reprezentantul Guvernului României în teritoriu. Într-o declarație în exclusivitate pentru Reper 24, acesta a afirmat:

Situația în Caraș-Severin se prezintă, în mod paradoxal, dual. Avem în Reșița o incidență care depășește 3 cazuri la mia de locuitori. La sfârșitul săptămânii vom avea expirarea celor două săptămâni în care s-a stabilit planul de lucru pentru numărul mare de infectări, dar din păcate, pe datele de astăzi vom fi puși în situația de a prelungi cu încă 14 zile acest scenariu. În data de 16 octombrie când am stabilit punerea în aplicare a planului guvernamental pentru situația depășirii incidenței de 3 cazuri la mie, aveam o incidență de 3,14. Acum avem o incidență de 4,20 și o creștere cu aproximativ 120 de persoane infectate“.

Despre această situație, dar și despre soluția ruperii lanțului de transmitere a acestei infectări prefectul Cristian Gâfu a mai precizat: „Soluția este la populație; sunt oameni care observă și-mi spun că cea mai mare parte a populației respectă măsurile impuse: poartă mască, respectă distanțarea fizică. Dar avem și o parte mică a populației care nu le respectă. Ei sunt mai periculoși decât oricine altcineva pentru că se pun atât pe ei în pericol cât și restul populației. Singurul lucru pozitiv din 16 octombrie și până astăzi, este acela că nu am mai avut cazuri de copii infectați. Acest lucru demonstrează faptul că odată cu trecerea unităților de învățământ în scenariul roșu și trecerea la învățământul on-line, aceste măsuri au început să dea rezultate pentru elevi“, a mai adăugat prefectul județului Caraș-Severin Cristian Gâfu.

La sfârșitul acestei luni se va analiza din nou situația infectărilor la nivelul municipiului Reșița și în funcție de incidența de cazuri la mia de locuitori se va prelungi sau nu cu încă două săptămâni scenariul stabilit la nivel național pentru astfel de cazuri.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei