Sorin Grindeanu, fost premier PSD, se pregătește să reintre în politică?

a

După căderea PSD-ului de la guvernare și demisia premierului Dăncilă, s-a vorbit mult despre nevoia de reformare a acestui partid mamut, cel mai mare din România. Fricțiunile interne, o scădere a credibilității la nivel european, în familia socialistă cu precădere, nevoia unui suflu nou, înlocuirea baronilor locali care dirijează din umbră această formațiune politică, sunt imperios necesare. Cu toate acestea, PSD-ul s-a cosmetizat puțin, așa de ochii lumii, și-a luat rochiță nouă și se vrea a fi altceva.

Lipsa unui congres, amânat din cauza epidemiei de coronavirus, o posibilă înțelegere a actualului președinte interimar Marcel Ciolacu cu PNL, înlăturarea celor care erau prea vocali în preajma conducerii, au condus la o decredibilizare a acestei formațiuni politice și o scădere dramatică în sondaje. La acest tablou mai adăugăm lipsa unei opoziții concrete la actuala formulă de guvernare, exodul primarilor și al parlamentarilor spre Pro România, PNL, sau alte formațiuni politice și avem o imagine cât de cât reală.

În acest context, o voce din afara partidului dar care a rămas, sufletește cel puțin, atașat valorilor social-democrate, se face tot mai des auzită. La un moment dat se zvonea că ar fi gata să renunțe la ANCOM și să se bată de la egal la egal pentru funcția de președinte al PSD. Într-o recentă postare pe o rețea de socializare Sorin Grindeanu face ceea ce ar trebui să facă PSD: opoziție.

„Hotărâți-vă odată! Ori ne confruntăm cu acest virus cu efecte devastatoare și atunci gata cu alegerile, ori nu e așa grav și atunci avem de-a face cu o manipulare iresponsabilă. Varianta cu “e doar puțin COVID și putem face alegeri” nu există. Voi spune ceea ce este, în mod evident, în mintea oricărui român, dar ceea ce politicienii nu au curajul să spună. Toate partidele politice, nu doar PNL și PSD, își calibrează deja acțiunile având în față o toamnă electorală.

Doar că prioritățile sunt altele. Criza sanitară e profundă și, la fel de grav, se prefigurează și o criză economică de proporții. E limpede că – și toate informațiile converg spre această idee – România va atinge un deficit uriaș, de 10 la sută sau chiar peste. În aceste condiții, prioritățile românilor sunt clare, din păcate altele decât cele pe care le vede clasa politică. Președintele României are obligația, ca lider responsabil ce se declară a fi, să își asume rolul constituțional și să pună capăt acestei situații. Nu poți să vorbești de infectări și decese și să susții, în continuare, organizarea de alegeri.

Rezolvați criza sanitară, rezolvați criza economică ce poate avea efecte extrem de periculoase și o fi apoi timp și pentru alegeri“! – trage semnalul de alarmă Sorin Grindeanu, fost președinte al Consiliului Județean Timiș și fost premier în perioada în care PSD era condus de Liviu Dragnea.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Nu poți să vorbești de infectări și decese și să susții, în continuare, organizarea de alegeri.”

    Ba da!
    Cu elicopterul MAI la Măureni, folosind ocazia unui deces pentru eventual ceva capital electoral.
    În criză de pietre.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei