Situația în Caraș-Severin după 15 mai! Forțele de ordine vor fi dislocate în comunitățile unde predomină persoanele peste 65 de ani!

judet

După o perioadă de restricții impuse, oamenii așteaptă nu nerăbdarea ziua de 15 mai. Autoritățile județene spun însă că există riscuri ca după această dată persoanele să circule mai liber și să fie în pericol, în mod special persoanele vârstnice.

„Activitatea în Caraș-Severin a fost ținută în control și datorită faptului că structurile Ministerului de Interne și-au desfășurat bine activitatea. Aproape zilnic am întâlniri cu aceste structuri. Săptămâna aceasta se stabilesc regulile care vor trebui să fie respectate în starea de alertă. Avem în vedere comunitățile unde sunt persoane peste 65 de ani și forțele de ordine vor fi dislocate și își vor face simțită prezența mai ales acolo”, a declarat prefectul județului, Cristian Gâfu.

Despre retragerea din stradă a structurilor MApN după data de 15 mai, reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a putut da informații certe.

Structurile din MApN au fost folositoare în această perioadă și au fost o gură de oxigen pentru jandarmi și poliție. În urma analizezi care va fi făcută, vor fi sau nu retrase. Acum nu știu!”, a mai spus Gâfu.

Tot după data de 15 mai, unele activități comerciale își vor relua activitatea, dar vor rămâne în vigoare regulile privind distanțarea socială.

 

Populația trebuie să aștepte până în 15 mai și să respectăm regulile stabilite prin ordonanțe militare. 15 mai nu înseamnă sfârșitul pericolului infectării ci sfârșitul perioadei de 60 de zile prin care situația de urgență poate fi dispusă. Va urma o situație de alertă stabilită la nivel național de către ministerul sănătății și celelalte ministere cu regulile specifice , dar mult mai relaxate decât o situație de urgență. Populația poate să circule fără restricții în cadrul localităților, înseamnă că unele activități comerciale își vor relua activitatea, înseamnă că nu vom mai avea recomandarea de a purta măști, ci va fi o obligativitate și înseamnă faptul că trebuie să respectăm încă câteva luni regulile de distanțare socială pentru a preveni răspândirea efectelor”, a mai spus prefectul județului, Cristian Gâfu.

 foto: DBONLINE

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei