Sirieni prinși pe DN 57, în județul Caraș-Severin! Au plătit 900 de euro pentru a trece ilegal frontiera

modelmic

900 de euro a plătit un grup de sirieni pentru a fi trecuți ilegal frontiera română. Banii au ajuns la doi cetățeni sârbi, ale căror planuri au fost zădărnicite de polițiștii de frontieră din Caraș-Severin. Sârbii sunt cercetați acum pentru trafic de migranți, iar cetățenii sirieni pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

În data de 11.07.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 00.30, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicația Comorâște – Grădinari (DN 57), judeţul Caraş-Severin, două autoturisme înmatriculate în Slovenia, respective Austria, conduse de două persoane de sex masculine de naționalitate sârbă.

În cele două mijloace de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, treisprezece cetăţeni străini, nouă bărbaţi şi patru femei, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini la sediul instituţiei pentru cercetări”, precizează agent șef de poliţie Mihaela Les, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite în cele două autoturisme sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că șoferii, în vârstă de 34, respectiv 35 de ani, ambii cetățeni sârbi, intenţionau să îi ajute pe cei treisprezece sirieni în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei, contra sumei de 900 euro.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi pentru cei doi cetățeni sârbi şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei treisprezece sirieni”, mai informează reprezentații Poliției de Frontieră, care recomandă cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei