Școală, scenarii, incidențe; între ele elevul cărășean

a

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean din Caraș-Severin, au stabilit de la sfârșitul săptămânii trecute scenariile după care se va desfășura procesul educațional începând de astăzi, 15 martie în județ.

Astfel din cele 409 unități de învățământ din Caraș Severin, în 221 școala se va face față în față, cu prezența tuturor elevilor în școli. 178 de unități de învățământ, cu 36 mai multe decât săptămâna trecută, vor funcționa în scenariul galben. Acest lucru presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, din cauza incidenței cuprinsă între 1 și 3 la mia de locuitori.

În 10 unități de învățământ, cu 6 mai puține decât la ultima raportare, școala se va desfășura doar în sistem on-line, cu excepția preșcolarilor și elevilor din învățământul primar. Acestea se regăsesc pe raza administrativ teritorială a localităților: Copăcele, Slatina Timiș, Vărădia și Zorlențu Mare.

După cum ne-a transmis purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, profesor Ion Chiosa, urmare a hotărârilor de Consiliu de Administrație transmise de unitățile de învățământ și aprobate prin hotărârea Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, în prezent sunt suspendate temporar cursurile, în modalitatea ,,față în față”, pentru 9 clase din unitățile de învățământ din județul Caraș-Severin.

Acestea sunt situate în școlile: Gimnazială Nr. 9 Reșița, Gimnazială Slatina Timiș, Liceul Bănățean Oțelu Roșu, Școala Gimnazială Nr. 3 Oțelu Roșu, Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița, Liceul „Mathias Hammer” Anina, structura Școala Gimnazială Nr. 2 Steirdorf și Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița. În aceste unități de învățământ au fost confirmate sau se află în izolare 4 cadre didactice, iar 8 elevi sunt confirmați și alți 5 prezintă simptome de infectare cu noul virus.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei