A scăzut numărul pensionarilor din județ! Tot mai mulți cărășeni nu îndeplinesc condițiile de pensionare!

pensii

Activitatea Casei Județene de Pensii Caraș-Severin merge ca pe roate, sau cel puțin așa ne dă de înțeles conducerea instituției, în urma realizării unui raport privind soluționarea cererilor de pensionare venite din partea cărășenilor.

În cursul anului 2019, dintr-un total de cereri de înscriere la pensie de 3.312, Casa Județeană de Pensii Caraș-Severin a soluționat 3.293. Diferențele dintre solicitările înregistrate și cele soluționate rezultă fie din faptul că acestea au fost înregistrate în cursul lunii decembrie 2019, termenul de soluționare (de 30/45 de zile) împlinindu-se în cursul lunii ianuarie-februarie 2020, fie din deficiențele unor acte doveditoare (a căror justificare legală a fost solicitată), precum și din lipsa traducerilor din alte limbi străine (europene, etc.), perioada de soluționare prelungindu-se corespunzător.

Casa Județeană de Pensii a soluționat în proporție de 90% cererile pensionarilor din județ. Întârzierile au fost din motive obiective, dar ulterior și acestea au fost înlăturate în urma solicitărilor de documente în baza cărora au fost emise adeverințele respective.

Activitatea cu pensionarii a fost mult mai bună în cursul anului 2019 având în vedere că am încercat să convingem cetățeanul când vine la ghișeu să aducă documentele corecte și le-am explicat că dacă au dreptate pot să vină a doua zi să aducă documentele corect întocmite în ceea ce privește condițiile de formă și de fond pentru a nu fi respinsă cererea de pensionare și pentru a fi corect calculată pensia.

În urma acestor discuții, 90% dintre cetățeni au fost convinși pentru depunerea acestor cereri de pensionare”, a declarat Dorin Brăilă, director executiv al Casei Județene de Pensii.

Conducerea instituției a precizat că numărul cererilor de pensionare este mai mic față de anii trecuți având în vedere că tot mai multe persoane nu îndeplinesc condițiile de pensionare, vârsta standard de pensionare și stagiul minim de cotizare fiind cele două condiții elementare care trebuiesc îndeplinite. De asemenea, din pricina faptului că tot mai multe persoane nu mai desfășoară activități în condiții speciale de muncă, nu mai au grupe care ajutau la reducerea vârstei de pensionare.

Cele mai mari pensii acordate de Casa Județeană de Pensii din județ sunt bineînțeles cele ale magistraților, la data de 31.12.2019, numărul total al tuturor categoriilor de pensionari din Caraș-Severin fiind de 76.419.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei