Sancţiuni şi amenzi în perioada premergătoare sărbătorii de Paşti

amenyi

 

Mii de sancţiuni şi zeci de dosare penale au fost întocmite ca urmare a acţiunilor desfăşurate de poliţişti pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, informează Poliţia Caraş-Severin.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, peste 90 de infracţiuni au fost constatate şi aproximativ 4350 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 808000 de lei, au fost aplicate de către poliţişti, în urma acţiunilor organizate pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti.

Astfel, în prioada 1-18 aprilie,  poliţiştii din Caraş-Severin au desfăşurat acţiuni în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioadă premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.

Cifre mari reies din statistica sancţiunilor la agenţii economici: au fost verificaţi peste 640 de agenţi economici şi au fost controlate 5087 de mijloace de transport. De asemenea, au fost constatate 94 de infracţiuni, din care 14 de evaziune fiscală, în cadrul dosarelor întocmite fiind cercetate 70 de persoane, bănuite de comiterea acestor fapte.

Nu puţine au fost şi contravenţiile sancţionate pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică – 304, şi încălcării Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite – 303 .

 În urma filtrelor organizate de poliţiştii rutieri au fost aplicate peste 3700 de sancţiuni contravenţionale întrucât au fost încălcate normele O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost confiscate bunuri în valoare totală de peste 50000 lei, dintre care alcool şi produse din alcool în valoare de 2450 lei şi alte produse în valoare de 49300 lei.  La acţiuni au participat zilnic peste 200 de poliţişti suplimentar faţă de dispozitivul curent, fiind angrenaţi poliţişti de investigarea fraudelor, de la ordine publică, rutieră şi transporturi, se mai precizează în comunicatul primit de la IPJ Caraş-Severin.

Laura PIPERIU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei