Sanatoriul Marila va avea acoperiș nou! Asta promite primarul Ursu!

modelmic+editorial

Sistemul sanitar din Oravița face pași mărunți spre mai bine, explică autoritățile orăvițene. Dacă spitalul din oraș dispune de condiții decente în care pacienții pot fi tratați ca în orice altă unitate sanitară din orașele mari, sanatoriul Marila nu se bucură de aceeași soartă.

 

În unitatea medicală se tratează peste 100 de pacienți care suferă de TBC, dar condițiile în care bolnavii sunt nevoiți să stea sunt dezolante.

Cea mai mare problemă o constituie acoperișul, care are nevoie de o reabilitare urgentă pentru ca sanatoriul să nu-și închidă porțile. Deteriorat în ultimul hal, acoperișul nu mai ferește pe pacienți nici măcar de ploaia de afară, care curge cu găleata în săli de mese și saloane.

Situația a fost semnalată și la Ministerul Sănătății de mai bine de doi ani, și la Consiliul Județean și Prefectură, dar se pare că nimeni nu a găsit până acum o soluție.

Bani pentru o reabilitare completă nu s-au găsit nici în zi de azi. Cu toate acestea, primarul Dumitru Ursu susține că va căuta soluții pentru ca acoperișul să fie refăcut cât mai repede. De asemenea, se are în plan și o reamenajare interioară în cadrul sanatoriului pentru a concentra activitatea pe o suprafață mai restrânsă din clădire care poate fi modernizată momentan.

„Anul trecut s-au mai achitat 14 miliarde pentru spital, acum doi ani 24 de miliarde. Sunt cheltuieli foarte mari pentru că la spital medicamentele se dau gratuit. Am avut o discuție cu domnul Fara și i-am cerut explicații pentru banii cheltuiți acolo și dânsul mi-a argumentat toți banii. Încercăm să punem la punct și acoperișul de la Marila, acolo s-a degradat în timp toată construcția. În timp, clădirea nu s-a bucurat de un management potrivit. Cum aparține de Ministerul Sănătății, nu s-au dat bani, vrem să conservăm ce există și să reamenajăm puțin spațiile din interior”, explică primarul Ursu.

Edilul a mai adăugat și că Marila a ajuns în starea deplorabilă în care se află acum din cauza unui management defectuos. Acesta susține că pentru dezastrul de la sanatoriul TBC pot fi acuzate mai multe generații de administratori.

 

 Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. banii oravitenilor

  Apropo, voi cati bani primiti de la primarul din oravita din banii oravitenilor??? se aude ca fituicarii de la expres de banat primesc 80 de milioane lunar din banii nostri pe “publicitate” sau propaganda. Pe banii aia crezi ca au tupeu sa critice stapanul ?? Oravitenilor, din banii vostri se face propaganda electorala, de banii aia cate se puteau face in oras ??

 2. necredinciosul

  Ursuletule daca cladirea Spitalului Marila apartine de Mininisterul Sanatatii cum poti tu sa faci investitii pe bani primariei ?
  Bani pentru reabilitare nu sunt?cine a cerut ,s-au accesat fonduri europene cumva de ursulet si noi nu stim?
  Tu stii de argumentarea banului public cind nu stii nici macar sa iti scrii numele.
  Spui de menegement defectuos cind in sedinta de consiliu tu si Fara vati certat ca la usa cortului spuninduva unul altuia ca sunteti hoti,si acum mergeti mina in mina la alegeri.
  fara numar ,fara numar……….

 3. ion alcool

  Hopa daca va vine sa credet ! ieri 1 martie gasca de buzunar al fostului primar Goga a descins la Spitalul Oravita pentru a inmana flori (garoafe galbene),cine credeti ca conducea delegatia…..directorul tradator…..fratele fara par….si alti doi neinsemnati.Bai baieti voi chiar credeti ca din bani furati de goga numai cu aceste nimicuri vreti sa cumparati electoratul,unde ati fost bai in ultimi 4 ani ca ziua de 1 maritie se sarbatoresteb anual nu o data la 4 ani.Unde sunt bani din imprumutul de 60.000.000.000 lei vechi cu care a impovarat primaria goga pe 25 ani va intreb eu?
  Chiar ne credeti prosti ,stati dracului in banca voastra,vreti iar la ciolan?

 4. mirabela

  M a intrebat intr o zi un tanar unde i centrul orasului.cand i am spus si a facut cruce,s a intamplat in parcul de la primarie.rusine sa ti fie ‘domnule’primar!orasul asta i o mizerie si la propriu si la figurat!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei