„Să nu spuneți că nu v-am dat“ sau..dai un ban, dar stai în față

a

Alooo, mai ușor cu acuzele! Mai tăiați din criticile aduse Guvernului Orban. Ce tot îi dați că nu face, că nu drege, că nu vă dă, nerecunoscătorilor! Toată ziua vă smiorcăiți că nu e bun de nimic, că nu se gândește la popor și nația română și e cu ochii doar pe calendar și cu gândul la alegeri. Ce tot atâta criticați fără să gândiți ori să analizați, câte a făcut acest executiv pentru voi. Hai mucles și joc de gleznă!

Păi se poate domnule atâta nerecunoștință? Trebuiau crescute pensiile? Le-au crescut. Trebuiau mărite alocațiile? Le-au mărit. Trebuiau să asigure tablete elevilor? Au asigurat. Trebuiau să aducă măști pentru populație? Au adus. Acuma sunteți și cârcotași și nu vă convine; ba că la pensii nu e 40% și e doar 14, ba că alocațiile nu s-au dublat, ba că măștile sunt scumpe, ori că dascălii nu au primit sporul promis… Ei și? Nici personalul sanitar nu a primit cei 500 de euro. I-ați auzit văicărindu-se așa ca voi? Nerecunoscătorilor!.

A făcut guvernul ăsta cât nici chiar el la investire nu știa că va face. A făcut tot ce i-ați cerut, ba chiar mai mult decât atât. Din proprie inițiativă și nesilit nici de opoziție, nici de sindicaliști, nici chiar de Iohannis, guvernanții, dintr-un exces de simpatie pentru oamenii muncii (clasa muncitoare pentru cine nu cunoaște termenul, adică ăia de se scoală cu noaptea-n cap și trudesc toată ziua), pentru oamenii muncii zic, au crescut valoarea tichetului de masă. Să poată și funcționarul public, și CFR-istul și asistentul medical să mănânce mai bine, să-i crească gradul de satisfacție când se ridică de la masă cu burtica mai plină decât ieri, pe vremea PSD-ului. Și tot nu sunteți mulțumiți. Ce oameni domnule, ce oameni.

Atâta nerecunoștință nu am văzut de când mă știu. Cum adică nu a crescut suficient de mult? Cum adică procentul de creștere e de doar 0,5%? Păi voi știți ce înseamnă 0,5 puncte procentual? Păi Bill Gates, dacă adaugă 0,5% la averea lui într-o lună de exemplu, face așa, pe ușor, câteva zeci de milioane de euro, de dolari, mă rog, sunt cam tot pe-acolo. Păi voi știți câte se pot face cu câteva zeci de milioane de euro? Aveți măcar idee cu câte zerouri se scriu câteva zeci de milioane de euro? Habar nu aveți! Nu știți nimic și mai stați pe tușă, spargeți semințe și chibițați împotriva acestui executiv care e trecut de toate nădușelile pământului pentru a vă crește vouă tichetul de masă. Desigur, alături de alte creșteri substanțiale.

Parcă vă aud cum comentați între două înjurături că e prea puțin, că nu aveți ce face cu ei…Păi bine măi…nerecunoscătorilor, că nu știu cum să vă mai spun. După ce că vă dă omul mai faceți și mărunt din buze? Nu v-am spus că e un procent substanțial acest 0,5%? Nu v-am explicat cât câștigă Bill Gates din această creștere? Și era doar un exemplu. Mai am, dar nu meritați să-mi consum cerneala pentru voi. Cum? E prea puțin acest jumătate de procent? Aaaa, ați calculat voi și dă cu virgulă? Păi cu cine ați făcut voi matematică? Hai spuneți repede că-mi pierd răbdarea. Aaaa … cu Grigore Gheba, ăla cu culegerile de mate. Aha. Și sunteți sigur că ați calculat bine? Hai, mai încercați o dată! Tot atâta vă dă? Ia stați puțin că vreau să socotesc și eu. Câte era valoarea tichetului de masă pe vremea PSD-iștilor? 20 de lei, Și cu cât a crescut acum? Cu 0,5%. Păi vine 20 plus 0,5% egal cu…egal cu…20,01 RON.

Păi cum numai atât că la Bill Gates mi-a ieșit mai mult? Adică a crescut valoarea tichetului de masă cu un amărât de ban? Aha.. Păi asta înseamnă că la 20 de bonuri pe lună, aveți 20 de bani; într-un an se adună 2 lei 40 de bani; în 10 ani vorbim deja de 24 de lei, iar în cei 50 de ani cât mai aveți de muncit până la pensie sunt 120 de lei. Noi. Dacă e să calculăm în leul vechi, mai adăugăm 4 zerouri și obținem…cât obținem…Aha, un milion și 200 de mii de lei. Alooo, un milion și 200 de mii de lei, exact ca la Bill Gates. Nerecunoscătorilor!

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei