Rupere de nori la Reșița! Apa a intrat în mașinile, garajele și curțile reșițenilor!

rupere de nori la Resita

Aversele de ploaie din această după-amiază au transformat din nou Reșița într-un oraș vulnerabil. Orașul are reale probleme cu sistemul pluvial iar acest lucru a fost  încă odată resimțit astăzi de cetățenii acestui municipiu.

O serie de străzi au devenit impracticabile iar mai mulți șoferi au avut nevoie de ajutor pentru a-și scoate autoturismele blocate în apa care le-a invadat habitaclul. De altfel, atât Administrația Națională pentru Meteorologie, care a instituit încă de la orele prânzului Cod Portocaliu de vreme nefavorabilă, cât și Inspectoratul Pentru Situații de Urgență Semenic Caraș-Severin, au transmis avertizări cu privire la fenomenele care se vor produce în intervalul orar 17:25 – 19:00, amintind despre averse ce pot depăși 35 – 50 l/mp, descărcări electrice, vânt, grindină de dimensiuni medii.

Am fost martorii unor situații ilare care au avut în rolurile principale reșițeni, cauzate de ploile abundente de astăzi. Într-un bloc de pe strada Făgărașului, mireasa nu a putut să coboare la mașină și nici să ajungă în timp util la biserică pentru că apa urcase la nivelul portierelor autoturismului care o aștepta în fața imobilului. O soluție ar fi fost o vestimentație care l-ar fi dat pe spate nu doar pe mire, ci chiar și pe designerul Botezatu: mireasa care ajunge la altar încălțată în cizme de cauciuc.

O altă situație a fost aceea în care, deși apa inundase mai multe garaje, un singur cetățean se zbătea să ridice capacul de la canalizarea pluvială și să o elibereze. Unde or fi fost ceilalți locatari, proprietari de garaje? Numai Dumnezeu știe, cert este că foarte mulți curioși stăteau „spânzurați” pe la geamuri în blocul din imediata apropiere, dar niciunul n-ar fi coborât să-i deie o mână de ajutor celui năpăstuit (foto sus).

foto inundatie

În spatele unui bloc de pe Bulevardul Republicii, apa s-a ridicat deasupra solului la aprox. 70 de centimetri, a intrat în garaje și în autoturismele oamenilor, daunele materiale fiind considerabile. Nici în zona Kaufland lucrurile nu au stat bine, intersecția fiind impracticabilă, preț de mai multe zeci de minute. Iar o parte din „vitejii” care s-au încumetat să treacă prin râul de apă de pe șosea au rămas împotmoliți sau chiar și fără numere de înmatriculare, așa cum am putut vedea la fața locului. Primarul a fost din nou pe buzele multor reșițeni, dar pe buzele acelor reșițeni „relaxați” care scuipau semințe ori trăgeau cu nesaț dintr-o țigară, uluiți de faptul că semeni de-ai lor chiar se chinuiau să rezolve situația din teren. Pentru că atunci când pui osul la treabă și vrei să te implici pentru orașul tău, într-o situație de acest gen, spre exemplu să ridici un canal, să cureți de mâl, noroi, etc, să ajuți un bătrânel să traverseze strada inundată, nu mai ai timp să înjuri. Ori e mai simplu să înjuri, decît să pui mâna să faci ceva…

resita abundenta ploaie

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Rică , acel Rică

  Nu înțeleg de ce atâta zarvă si supărare pe unii care înjurau . Din nou se dovedește că reșițenii nu sunt suficient de smarți sa merite un asemenea primar Smart , efectiv nu sunt capabili sa înțeleagă planul de dezvoltare al orașului respectiv eforturile administrației de a aduce mai mulți bani pentru comunitatea noastră. De fapt este vorba despre un plan de dezvoltare turistică . Se pot dezvolta zone de relaxare in oras , putem face Ponton Triaj , Ponton Politie , Ponton Kaufland , Ponton Pasaj CSR etc etc , zone in care resitenii pot sa se descătușeze de energiile negative si se pot incarca cu energii pozitive sub diferite forme . De asemenea in Triaj vorbim de un drum pe care resitenii se pot plimba profitând de răcoarea padurii cand e frumos afara respectiv pe timp de ploaie se poate face rafting ,etc etc . Din pacate Resita nu este pregătită pentru pentru un astfel de vizionar .

 2. Marius

  Cei care “fumau ” si erau “linistiti’ ne duc cu gandul la anumite zone de agrement din imprejurimile Resitei.Acu iar nu ne convine cand primarul face probe pt cel mai mare Agua Park din Europa..Daca strazile retin mai multa vreme apa ,orasul perfect pt agua Park.Daca nu il mutam in subsolurile blocurilor sau construim piscine ca oricum anul viitor iar vine vara.Mie imi pare sincer rau ca nu o sa platesc in urmatorii 10 ani curentul datorita mini centralelor de pe Barzava ,Acel drum facut in Triaj e perfect pt cetatenii care nu adora sa-si transforme masinile in barci .Se pot refugia acolo cu corturile .De abia astept sa aud de tramvaiele amfibie care vor ajunge cat de curand in “cel mai mare santier urban” Eu am senzatia ca toti locuitorii resitei sunt “fumatii” daca inca cred in cai verzi pe pereti.Desteptareaaaa ca ne ia dracu doar pe noi cei din oras ,Aia care au bani stau la munte la aer curat ,pe ponton..

 3. GEORGE

  domnule primar, un punct de vedere pertinent ? Pe strada cutare problema cutare, rezolvarea cutare…

  Sa stie lumea la urmatorea inudatie sa te injure in cunostiinta de cauza.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei