Romeo Dunca, între micile răfuieli personale și marile probleme ale județului

 

dunca

O figură nouă în fruntea unui Consiliu Județean, fie el și cel din Caraș-Severin, atrage simpatii și antipatii, cu atât mai mult cu cât apare după o campanie electorală nu tocmai frumoasă care a întors macazul guvernării locale. Unii sunt pro, alții contra, așa cum este normal într-o democrație, fie ea și mioritică.

Prezența liberalului Romeo Dunca în postul de președinte al CJ Caraș-Severin a adus speranțe pentru unii, deziluzii pentru alți. Neînvățat cu subtilitățile politicii, dar nici cu administrația locală, omul de afaceri (de succes de altfel) a promis că va face „lucruri“ în județ. Pentru asta avea nevoie de o echipă, alături de care să-și pună în practică ideile și promisiunile din campania electorală.

Și-a dorit ca cei implicați politic în vechea guvernare să lase loc altora, alături de care să-și transpună în fapte, ideile. Acest lucru se putea realiza prin modificarea organigramei ceea ce s-a și întâmplat într-una din ședințele de CJ. Atâta doar că în conformitate cu legile fizicii, orice forță de schimbare aplicată unui organism în cazul nostru, dă naștere unei alte forțe de rezistență. Noua organigramă a fost atacată în contencios administrativ, Judecătoria Reșița a dat câștig de cauză rezistenților, procesul se mută la tribunalul Timișoara unde decizia judecătorului reșițean e dată peste cap de un complet de 3 judecători care aprobă modificarea și lasă sentința definitivă.

ss

„Procedurile pentru intrarea în vigoare a noii organigrame pot începe de astăzi“, a precizat pentru Reper 24, președintele instituției cărășene, Romeo Dunca: „Cred că la jumătatea lunii iunie vom putea începe lucrul în formula nouă, atât la Direcția de Drumuri Județene cât și în corpul administrativ. Rămâne pierdut timpul, nervii și câteva milioane de lei ca salarii, nejustificate după părerea mea, care totuși au fost plătite unor oameni care mai mult au încurcat decât au muncit.

Dacă luăm un număr de 60 de persoane vizate de această schimbare și punem o medie de 7000 ron /luna salariu brut x cu 7 luni = 3.000.000 ron care pot spune că au fost risipiți de coaliția din opoziție care a fost în parte artizanul acestor proteste. Să nu uităm că tabelele cu contestatari au fost completate și plimbate prin instituție inclusiv de consilierul PRO, Flavius Nedelcea. Cu această sumă am fi rezolvat reparația drumului către Vraniuț, de exemplu.

Mulțumim opoziției PSD – PRO -PMP pentru acest sprijin în a risipi banii bugetului județean cu care puteam asfalta un drum. De reținut că suma respectivă reprezintă aproape tot atât cât avem la dispoziție pentru întreținere și reparații de drumuri județene în acest an. Depășind încă un obstacol la care în parte au contribuit și cei din opoziție continuăm să mergem înainte pe drumul schimbării promise celor care ne-au ales. Aceste sentințe repetate și favorabile ne arată că totuși nu batem câmpii așa cum susțin cei care nu ne doresc“ ,a precizat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei