Romeo Dunca: „Banii sunt extrem de puțini anul acesta“

 

dunca

Bugetul din acest an este unul foarte mic în comparație cu sumele din anii anteriori. Principalul motiv îl reprezintă încasările reduse la bugetul statului după un an de pandemie în care marea majoritate a agenților economici au avut pierderi sau au chiar au fost nevoiți să-și închidă afacerile.

De un buget redus se plânge și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. Într-un interviu live pe Reper 24, acesta a declarat: „Dacă rămânem la organigrama existentă, după care a funcționat instituția până acum, aproximativ 80% din anvelopa bugetară ar trebui să meargă într-acolo. Oricum banii sunt foarte puțini, sunt extrem de puțini și credeți-mă că focalizarea mea și a echipei eficiente pe care am reușit să o încheg cu oameni din aparatul existent, face treabă, produce proiecte și produce nevoi de finanțări. Lucrăm pentru dezvoltarea județului prin atragerea de bani europeni, pentru că altfel, doar din ceea ce ne poate furniza Guvernul, nu vom reuși niciodată să rearanjăm județul așa cum ne dorim.

Avem acum un număr de 7 proiecte pentru drumurile județene care sunt în curs de implementare, avem cele două proiecte pentru spitale, cel modular și cel județean. La spitalul modular stăm chiar foarte bine, am depus documentația și până la sfârșitul acestei luni vom depune cererea de finanțare. Pentru acest proiect avem deja nevoie de bani; avem deja 1,5 milioane de lei pe care îi păstrăm să putem să achităm tot ceea ce înseamnă  cofinanțare pentru acesta dar și pentru celelalte. Nu sunt suficienți, dar pentru nevoile urgente, avem, așa că pot spune că stăm bine“.

Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca este conștient de faptul că accesul la banii europeni se face în timp, dar lipsa unor proiecte concrete de finanțare din anii anteriori, cu excepția doar a două trei, deblocate în acest an, face ca lucrurile să nu se deruleze așa cum ne dorim toți. „Județul Caraș-Severin trebuie să aștepte“ a afirmat domnia sa, cu referire la faptul că singura soluție de dezvoltare a județului o reprezintă atragerea fondurilor europene.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Ion Doe

    “Anvelopa bugetara” , se observa lesne ca dragul nostru presedinte al CJ se ocupa cu managementul unei companii de transport: cauciucuri, motorina, șoferi, etc. Bine ca nu a fost in trecut medic ginecolog… ca cine stie ce ieșea! Pana una alta, am dori sa mai schimbați ceva “anvelope” uzate prin CJ, asa cum ați promis! Va dorim succes!

  2. zero

    “focalizarea mea și a echipei eficiente … produce nevoi”

    Trăiască şi înflorească producţia de nevoi şi nevoiaşi!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei