România devine tot mai izolată pe harta Europei din cauza numărului mare de îmbolnăviri

a

După Austria și Grecia, astăzi vine rândul vecinilor de la vest să impună restricții la intrarea în țară a cetățenilor români. Ungaria a decis noi restricții în ce privește trecerea frontierelor, care vor intra în vigoare de miercuri, pentru a preveni răspândirea coronavirusului de tip nou, în urma reapariției unui număr mare de cazuri în mai multe țări, a anunțat duminică șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, informează Reuters și Magyar Hirlap.

Conform noilor reguli, cetățenii unguri care revin din țări de risc crescut, considerate aparținând zonelor “galbenă” și “roșie”, vor fi obligați să se supună unor controale medicale la graniță și să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas, potrivit Agerpres.  Același lucru se aplică și în cazul străinilor care vin din țări “galbene”, în timp ce intrarea cetățenilor străini venind din țări “roșii” va fi interzisă.
aa

Din categoria “roșie” fac parte în acest moment Albania, Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru și Ucraina. Dintre statele membre ale Uniunii Europene, în categoria “galbenă” se înscriu în prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia și România. Tot aici intră și Marea Britanie.

Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore. Croația, stat membru al UE, face parte deocamdată din categoria “verde”, a precizat responsabilul ungar.

Sursă foto:abouthungary.hu

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei