Rocadă la ISJ! Marius Cornici, numit inspector general în Caraș-Severin! Lenuța Ciurel se reîntoarce la conducerea Colegiului Economic Reșița!

Cornici ISJ CS

Ceea ce se prognozase la bursa zvonurilor „școlare” în ultimele săptămâni, s-a confirmat! Profesorul Marius Cornici a fost numit prin ordinul Ministerului Educației Naționale, inspector general școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean din Caraș-Severin.

Cornici a îndeplinit până de curând funcția de director al Colegiului Economic al Banatului Montan din Reșița, acolo unde a înlocuit-o la conducere chiar pe Lenuța Ciurel, până ieri inspector general școlar.

Preiau acesta funcție știind că o responsabilitate mare, să nu spun imensă, atârnă pe umerii mei. Sunt optimist, sunt pozitiv legat de ceea ce urmează să fac și am convingerea că atât cât depinde de mine, ca inspector școlar general, voi face o treaba foarte bună în acesta zonă foarte sensibilă, zona educației școlare. Am fost dezamăgit în anii trecuți să văd că județul nostru este codaș în ceea ce privește rezultatele la examenele naționale, fie că vorbim de Evaluare Națională, fie că vorbim de Bacalaureat, chiar de Definitivat. Am crezut și cred în potențialul elevilor, al profesorilor dar undeva, ceva se rupe. Misiunea mea este să identific rapid ce nu merge și să găsesc soluțiile corespunzătoare.

Cred că pot să ajut, să vin cu o serie de idei constructive, benefice, updatate la realitățile curente și să reușim în acest timp relativ scurt cât ne-a mai rămas din acest an școlar să creștem procentul de promovabilitate, iar cât mai mulți elevi să fie bucuroși de reușita lor. Ne vom mobiliza cu toții, inspectorii, metodiști, directori, profesori, elevi, cu o viziune corectă, vom munci mult și bine, vom iniția activități de pregătire suplimentară, activități de pregătire remedială, vom folosi tehnologia atât cât ea ne ajută să facem progrese din punct de vedere didactic, astfel încât să obținem rezultatele scontate. Știu doar că nu voi lăsa nimic altceva să îmi distragă atenția de la acest deziderat.

În rest, voi acționa și voi pleda pentru creșterea actului educațional la clasă, la toate nivelurile de învățământ, pentru eficiența acestuia iar când constat anumite disfuncționalități nu o să am absolut nicio reținere în a lua măsuri în acest sens sau de ce nu, chiar de a aduce la cunoștința Ministerului aceste lucruri pentru a fi corijate, pentru a schimba, pentru a reforma ceea ce nu merge”, a declarat pentru Reper 24, proaspătul inspector școlar general.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Zero

  Si, de ce nu te-ai mobilizat si pana acum, ca ai fost director? Ce te-a tinut? Lipsa de entuziasm sau de pricepere ( a se citi incompetenta)?

 2. Zero

  Daca responsabilitatea ”atarna” inseamna ca mai are putin si cade pe jos. Dar ”generalul asta” nu prea le are cu limba română. Dar, și pe la istorie mai ”atârnă” câte ceva , o masca, un blazon sau chiar însăși soarta. Doamne ferește de oamenii nerecunoscători pentru, ca in ultimii doi ani, la conducerea ISJ au fost chiar PSD-isti care i-au intins mana sa il scoată din mocirla mediocrității in care se zbătea fără să treacă măcar de statutul de directoras jumatatit- ”ajunct” de liceu de bucatari.

  1. Bucataras

   Ma prietenas Zero nu ai aflat ca scoaterea din “mocirla mediocritatii” a facuto Veorica? Tu nu asculti pe la radio-tv? Deci extragerea din mocirla se face la PSDisti prin efort comun ca la comunisti.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei