„Inspectoratul Școlar Județean este o instituție perimată”, este de părere primarul Reșiței, Ioan Popa!

modelmic

Inspectoratul Școlar Județean este o instituție perimată, este de părere primarul Reșiței, Ioan Popa, o instituție care există în continuare în țara noastră deoarece românii sunt de multe ori incapabili să se autogestioneze. Edilul a dat exemplul unor țări occidentale unde Inspectoratele Școlare nu mai există, cea mai mare responsabilitate pentru bunăstarea elevilor și implicit a unităților de învățământ, având-o directorii de școală.

„Cei care mai călătoresc prin Occident, în Anglia, Franța, Italia, Germania, probabil că știu foarte bine că renumele unei școli este dat de munca profesorilor și seriozitatea lor, de ceea ce iese de pe băncile școlilor, de calitatea materiei prime pe care au folosit-o și au scos un produs finit, ca să mă exprim așa, între ghilimele, după 3-4 ani de școală. Nu este necesar să vină Inspectoratul Școlar Județean sau Ministerul Învățământului și să le explice ce și cum au de făcut, care este norma. Sunt foarte multe țări în Europa civilizată în care Inspectoratele Școlare nu există.

Din punctul meu de vedere, această instituție este una perimată și care este necesară astăzi în România tocmai pentru că noi, românii, suntem de multe ori incapabili să ne autogestionăm. Adică, eu dacă sunt un director de școală nu trebuie să vină un inspector să îmi explice ce am de făcut, trebuie să mă bat până în pânzele albe să am cei mai frumoși elevi, cei mai buni elevi, cei mai inteligenți, cei mai disciplinați,cei mai ordonați”, nu s-a sfiit să își expună punctul de vedere primarul Ioan Popa, în cadrul unei întâlniri derulate ieri la sediul Primăriei Caraș-Severin pentru a se semna contractele cadru cu agenții economici pentru învățământul profesional dual pentru anul școlar 2019-2020.

Edilul a amintit și de investițiile și proiectele europene pe care și-a propus să le deruleze în unitățile de învățământ din Reșița: „Sper ca nivelul de școlarizare în Reșița să fie unul ascendent, să fie unul în creștere. Tocmai de aia am scris proiecte europene pentru șapte licee, și sunt în diverse faze de implementare. Iată la Traian Lalescu începem acum lucrările. Modernizăm clădirile exterioare, acoperișuri, interioare, sălile de clase, geamuri, uși, absolut tot, facem un mediu de învățământ excepțional, astfel încât să nu existe discuții că avem școli cu buda în curte cum sunt câteva mii, am înțeles, în țară. Noi suntem departe de așa ceva și sper ca aceste investiții pe care le facem din fonduri europene să genereze ele însele un un interes pentru elevii din județ sau din județele limitrofe să vină spre noi”, a mai precizat edilul.

Conform unor date prezentate la finalul anului trecut, tot în cadrul unei întâlniri având ca subiect școala duală reșițeană, administrația locală din Reșița a alocat în ultimii doi ani 5% din buget pentru învățământ, bani care au mers către reabilitarea cantinelor și căminelor școlare, acordarea burselor REPOP (prin care se asigură cazare și masă gratuită pentru elevii din afara municipiului, care optează pentru școala duală), dotarea școlilor cu peste 300 de calculatoare, premierea elevilor olimpici și a profesorilor care i-au pregătit.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  „Nu este necesar … Inspectoratul Școlar Județean sau Ministerul Învățământului …” nu s-a sfiit … Ioan Popa … pentru a se semna contractele … cu agenții economici

  Atoateştiutorul Popa este în vizibil conflict de interese (afaceri) şi cu … învăţământul.
  Nu că l-ar interesa cumva şcoala sau elevii ci … clienţii (săi) întru cheltuirea bugetului public.
  Da’ … I.P.J. de ce ţi-ar fi necesar din moment ce ai poliţia (ta) locală?
  Dar ISU?
  “Din punctul meu de vedere, această instituție este una perimată … eu … nu trebuie să vină un inspector să îmi explice ce am de făcut” (sau pe cine).
  Cam aşa debitează ATS (atoateştiutorul) Popa şi Maduro prin … Venezuela :)
  Maare e grădina …

 2. zero

  P.S. “Edilul a dat exemplul unor țări occidentale unde Inspectoratele … nu mai există …”
  Nici judeţele, probabil.

 3. GEORGE

  Si primarul se enerveaza cand il critica careva.
  Pai el ce face, isi baga nasul neintrebat, la el merg toate perfect, sa regleze treaba la altii.
  Idei avem toti, poti incerca orice, nimic nu e perfect, dar sa schimbi asa dupa pareri duce la ceeea ce avem azi in tara.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei