Rețeaua de gaz și realizarea unei baze sportive, proiectele prioritare ale edilului Ioan Rusu!

ioan rusu

Introducerea rețelei de gaz în comuna pe care o păstorește este un proiect primordial pentru edilul Ioan Rusu, pentru care a și depus documentația la Ministerul Dezvoltării în speranța identificării unei surse de finanțare care să materializeze dorința locuitorilor. Alături de acest proiect se așteaptă finanțare și pentru refacerea obiectivelor distruse de calamitățile din luna iunie.

Avem depus la București, am transmis proiectul de gaz la Ministerul Dezvoltării, l-am depus în vederea finanțării și așteptăm să vedem dacă se va găsi finanțare fie pe fonduri românești, fie pe fonduri europene. Dar am pregătit și transmis spre CNI și alte proiecte, însă cele mai importante sunt la ora aceasta pentru noi, rețeaua de alimentare cu gaz și bineînțeles să refacem ce s-a distrus în urma calamităților naturale din 18-19 iunie”, a declarat primarul comunei Ezeriș.

Un alt proiect important pentru comunitate este realizarea unei baze sportive, cu teren de fotbal cu tribună și vestiare, o bază în care să se poată desfășura competiții sportive de până la Liga a III-a, pentru că, după cum ne-a mărturisit edilul Rusu, echipa de fotbal locală se luptă să promoveze în această ligă.

Am depus documentație pentru o bază sportivă, tot la CNI, avem depuse acolo, la ora aceasta, 4 solicitări, vom vedea din cele 4 câte vor fi eligibile. Este vorba de o bază sportivă de tip 1 cu teren de fotbal cu tribună și teren de minifotbal sintetic, pentru antrenament, cu vestiare și tot ce ține de o bază pe care se pot desfășura competiții până la Liga a III-a.

Avem echipa care merge acum la barajul pentru Liga a III-a, să vedem ce vom face și dacă vom promova în Liga a III-a, ne-am mai făcut cu o lucrare cetățenească, în sensul că este ceva pentru locuitorii comunei și nu numai, în zilele de duminică, în special, în weekend când vor participa probabil într-un număr destul de mare la meciurile de fotbal.

Cu barajul e complicat, trebuie să muncească băieții puțin pentru promovare. Se vor lupta cu o echipă din Arad și una care este reprezentata județului Gorj”, a precizat pentru Reper24, Ioan Rusu, primarul comunei Ezeriș.

Undeva la 6 proiecte sunt pe lista administrației locale spre derulare, din care prioritar este cel al rețelei de gaz, după care urmează baza sportivă și obiectivele calamitate de inundații. Urmează modernizări de străzi, și un drum agricol de 8,5 km.

Avem de lucru, dar mai trebuie să prindem și finanțările acestea care sunt tot mai greu de prins pentru că mai multe autorități locale se luptă pentru aceste finanțări”, a declarat în încheiere, primarul comunei Ezeriș, Ioan Rusu.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei