Reșița Curată 2021: unde pot fi depozitate diversele tipuri de deșeuri

deseuri

În municipiul de pe Bârzava este în plină derulare campania de curățenie „Reșița Curată 2021”, o campanie ce are loc anual, prin care administrația locală dorește să implicăm întreaga comunitate în activități de salubrizare și în același timp să crească gradul de conștientizare al cetățenilor față de importanța activităților de ecologizare.

Alături de inițiativa susținută a firmelor de salubritate și a agenților economici, un rol foarte important în menținerea curățeniei îl au asociațiile de proprietari/locatari, în sarcina cărora se află gospodărirea suprafețelor aflate în vecinătatea imobilelor în care locuiesc.În cadrul campaniei „Reșița Curată” se desfășoară și un concurs cu premii de 10.000 lei, dedicat asociațiilor de proprietari ce se implică în activități de ecologizare și efectuează lucrări de curățenie și întreținere pe terenuri din proximitatea imobilelor de locuit”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița, care amintesc cu această ocazie cetățenilor locurile unde pot fi aruncate diferitele tipuri de deșeuri.

Citește și REȘIȚA CURATĂ 2020! Primăria pune la bătaie premii în valoare de 10.000 de lei!

În municipiul Reșița, colectarea deșeurilor se face pe 4 fracții în containere speciale pentru colectare, colorate și inscripționate corespunzător, amplasate la platformele gospodărești:

Negru sau Metalic – pentru deșeuri menajere

Galben – pentru deșeuri din plastic și metal

Albastru – pentru deșeuri de hârtie și carton

Verde (tip clopot) – pentru deșeuri din sticlă

DEȘEURILE VEGETALE

Acestea se depozitează pe spațiul verde, la marginea bordurii carosabile, în loc cu vizibilitate bună și acces auto DOAR în zilele de LUNI și MARȚI, cu anunțare la tel. 0255-220200 sau 0735-450991, între orele 8:00-16:00.

Se interzice depozitarea în zona platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere, a deșeurilor vegetale rezultate din tăierea gardurilor, reducerea coronamentului arbuștilor sau cosirea ierbii,  pentru a nu se amesteca și a se putea ridica separat.

Este interzisă depozitarea la platformele de colectare a deșeurilor voluminoase (mobilă, moloz etc.)

Acestea se pot depozita cu titlu gratuit doar la cele două puncte special amenajate:

– Bd. Muncii 25 (spate Kaufland), între orele 8:00 -12:00

– Str. Scorușului 1D, între orele 12:30-16:00

Relații suplimentare la tel: 0735/450.994

În baza unei solicitări, acestea se pot ridica și contra cost de către operatorul de salubritate cu programare, la numerele de telefon 0355/249.963 sau 0737/770.526

DEȘEURILE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE

Se pot duce la Punctul de colectare al operatorului SISTEM DE COLECTARE – SLC TIMIȘ S.R.L., situat peStr. Căminelor- intersecție cu str. Albăstrelelor, conform programului permanent de luni până vineri, între orele 08ºº-18ºº sau sunând la tel. 0800444800 / 0751302119, acestea urmând a se prelua cu titlu gratuit.

ÎMBRĂCĂMINTEA, ÎNCĂLȚĂMINTEA, JUCĂRII ȘI ALTE BUNURI DIN MATERIALE TEXTILE

Articolele care nu sunt uzate excesiv și pot fi utilizate se pot depune în containerele Federației Caritas (contact: tel 0256499554 / 0752055046), amplasate în municipiul Reșița, în următoarele locuri:

  • Cartierul Valea Domanului-Zona Lidl;
  • Str. Mihai Viteazul- Zona Universalul Vechi;
  • Strada Fântânilor- Zona Penny;
  • Cartier Lunca Bârzavei – Zona Kaufland;
  • Cartier Lunca Bârzavei- Zona Billa;
  • Cartier Lunca Bârzavei- Zona Carrefour.

Pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor se aplică sancțiunile prevăzute de Legea nr. 188 din 2019 privind modificarea și completarea Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, acestea fiind cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoane fizice și între 20.000 și 40.000 lei pentru persoane juridice.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. arv

    O mare minciuna ! Pentru preluat mobila veche de la om de acasa, nu se ofera alt serviciu decât taxi de 200 de lei pentru carat o canapea o canapea si conditia este sa iti iei concediu ( ca să ajungi la sediul lor pe Calea Timisorii nr.1 – in timpul programului lor de lucru ) lucru neprecizat in articol, pentru a face o solicitate scrisă ! De asemenea, după programare, la o ora si zi aleasa de către operator -primaria, trebuie sa îti incarci singur mobila in camioneta primariei , ca ei nu ofera acest serviciu! Ca urmare pentru o canapea ai nevoie de 2 zile de concediu , sa platesti 2 oameni la negru sa o incarce in camioneta primariei si sa dai 200 de lei primariei ca o transporta 4- 5 km la depozitul lor! BUNE SERVICII ! Mi s-a sugerat sa fac praf cu barosul canapeaua si sa o car pe bucati cu autoturismul personal, daca nu pot altfel!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei