Reper 24 și alegerile locale din 27 septembrie – editorial

aaa

Am intrat în linie dreapta pentru votul nostru din 27 septembrie. S-a deschis deja cutia Pandorei și vom avea, în opinia mea, cea mai „sângeroasă“ bătălie electorală din 1990 încoace. S-au dus vremurile când se mergea la vot cu buchețelul de trandafiri în mână; s-au dus și vremurile când Mircea Popa câștiga detașat cu 80% din sufragii încă din primul tur, Primăria Reșița; s-au dus vremurile când nasul meu de jurnalist mirosea nu doar cine va ieși primar ori președinte de Consiliu Județean, dar simțeam și componența consiliilor.

Acum e altceva. Vom merge la urne cu frica covidului în oase, ori bravând că acesta nu există. Fără trandafiri, dar cu mască, fără prea multe certitudini dar cu speranță în ziua de mâine. Că așa e la alegeri. Te duci, votezi cu cine crezi și câștigă cine poate. Te împaci cu gândul și speri ca majoritatea să fi făcut alegerea corectă. Rămâi patru ani în banca ta și eventual mai critici pe la colțuri ori sub un pseudonim, ceea ce fac alții.

Dar nu despre asta vreau să vorbesc astăzi, ci despre jurnaliștii Reper 24. Suntem în campanie electorală; nu noi, politicienii. Ei sunt cei care promit, care spun că vor face, ori că vor drege cutare, sau cutare lucru. Noi, jurnaliștii de la Reper 24, le oferim spațiu  în emisiunile live de la ora 12:00, care se vor înmulți probabil de săptămâna viitoare când vom avea și de la ora 14:00. Și nu facem acest lucru gratis, nici vorbă. Noi din asta trăim. Din campanii publicitare, din vânzarea spațiului de emisie, astfel încât ei să poată vorbi, iar voi să puteți alege.

Nu trageți în emisari; nu ne mai înjurați; nu ne mai criticați. Nu suntem vânduți, pentru că asigurăm echitabil spațiu tuturor. Pur și simplu ne câștigăm o leafă și vă garantez că nu e mare. Instituții de presă sunt multe în județ. Unele au o opțiune clară pentru un candidat anume, ori pentru o formațiune politică. E treaba lor, nu mă bag, nu mă amestec. Eu știu ce e în ograda proprie. Echilibru, echidistanță și servicii contra cost. Am trimis ofertele noastre tuturor formațiunilor politice angrenate în această campanie electorală. Unele au acceptat, altele au negociat, iar altele se mai gândesc. E dreptul lor să facă așa cum doresc.

Nu cu ei am eu treabă ci cu o parte a celor care ne citesc și de multe ori ne înjură, ne doresc tot răul din lume, ne acuză de câte în lună și-n stele că scriem despre un anumit personaj politic ori nu, despre care domniile lor au altă părere. V-ați întrebat vreodată care este părerea noastră? Ați fost curioși să știți dacă nouă ne plac ori nu? Dacă noi îi credem? Scriem despre evenimente, despre ceea ce se petrece, iar în campanie scriem ce ne trimit staff-urile partidelor. În campanie electorală ne plătesc. Desigur, cei care vor să-i promovăm. Este o opțiune legală, formațiunile politice dau socoteală despre banii cheltuiți, totul se desfășoară cu acte, noi plătim impozit pe ei. Faptul că ei spun că iarba-i mov și că porcul zboară este opțiunea lor, nu a noastră. Cine suntem noi să le spunem că nu e așa? Voi sunteți cei care ar trebui să cerneți informațiile, să alegeți ce e real și ce nu și să votați în cunoștință de cauză.

Așa că dragi cititori și privitori ai Reper 24, lăsați-ne să ne facem treaba noastră, iar dacă țineți morțiș să vă luați de cineva, aveți opțiunea în 27 septembrie. Ascultați-i pe toți și votați cum vă dictează inima și conștiința. Nu vă gândiți la ei, nu vă gândiți la noi, ci la copii voștri, la nepoții ce or să vie într-o bună zi. Pentru ei trăim, pentru ei muncim, pentru ei ar trebui să votăm. Nu pentru ochii frumoși ai unui politician, ori pentru vorbele frumos meșteșugite ale altuia.

Gândiți, votați și nu ne mai înjurați!

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei