Este sau nu nevoie de un heliport la spitalul din Caransebeș?

modelmic

Drumul European 70 este recunoscut pentru numeroasele accidente, unele cu urmări dintre cele mai grave, produse de-a lungul timpului. Într-un astfel de incident, reacția paramedicilor și ulterior a medicilor este vitală pentru persoanele accidentate. De timpul de intervenție poate depinde până la urmă șansa persoanelor accidentate de a trăi sau nu.

Într-un astfel de context, Spitalul Municipal din Caransebeș, cea mai apropiată unitate sanitară de pe raza județului Caraș-Severin de E 70, ar fi trebuit să fie dotat cu un heliport. Din păcate, acesta lipsește, iar autoritățile nu au luat în considerare necesitatea existenței unuia.

Într-o recentă postare pe o rețea de socializare, Andra Pleșa, candidatul PNL la Primăria municipiului Caransebeș, vorbește despre necesitatea unei astfel de utilități în preajma unității sanitare:

Când știm că fiecare clipă este vitală, avem nevoie doar de acțiuni concrete. Bolnavii în stare critică au nevoie ca Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș să aibă un heliport. În ultima săptămâna, comitetul director al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a realizat toate demersurile și a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, autorizarea heliportului care va funcționa în curtea unității medicale. MAI a testat deja două aterizări pe locația identificată pentru stabilirea coordonatelor și evaluarea terenului.

Acesta este rezultatul unui parteneriat în interesul caransebeșenilor dintre guvernul PNL și spitalul din Caransebeș. Este un proiect de suflet pentru care m-am implicat activ de la preluarea mandatului de consilier local.

De ce este atât de important acest heliport? Spitalul nostru trebuie să fie complet funcțional și să aibă la dispoziție toată infrastructura medicală și aeroportuară pentru ca șansele de supraviețuire a pacienților cu risc, să fie unele reale. Spitalul Municipal de Urgentă Caransebeș va deveni un centru de primire a pacienților critici care nu au acces la servicii medicale în localitatea lor și care se află în zone ce nu pot fi parcurse terestru.

Prin această infrastructură putem asigura inclusiv echipamentul medical necesar în cazul situațiilor de urgență sau alertă. Este un ajutor dat medicilor pentru a-și face datoria și a salva vieți, este o nevoie a Caransebeșului, este o datorie a guvernării locale“ – mai precizează Andra Pleșa, consilier local la Primăria Caransebeș și candidat al Partidului Național Liberal la primăria municipiului.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei